Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou fotorecept

js9mxd - fotkajs9mxd, 4. januára 2011
Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou (fotorecept)
Foto: js9mxd

Toto jedlo sa dá jesť aj ako hlavný chod aj ako studená mysa .

4
porcie
60 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
300 g
2 ks
2 strúčiky
2 ks, suchá
300 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
2 PL
podľa chuti
1 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame na kocočky a na masti opražíme.

    Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzi tým odstránime kožu z kuracích stehien a pokrájame ich na menšie kusy.

    Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrajanú hlivu osmažíme na cibuľke s korením, drveným kmínom a soľou. Počas dusenia podlievame vodou alebo vývarom.

    Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zomleté kuracie stehná, hlivu a vegetu vložíme do mysy.

    Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Žemle si namočíme do mlieka.

    Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyžmýkanu žemľu, mleté mäso a hlivu dochutíme koreninami, pridáme podľa potreby strúhanku a naplníme sviečkovicu.

    Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Naplnenú sviečkovicu osolíme, okoreníme a dáme ju piecť s trochou masti. Postupne podlievame vodou alebo vývarom.

    Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ako príloha sa hodia zemiaky pečené aj so šupkou.

    Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Bravčovú sviečkovicu pečieme cca 90 minút. Keď je sviečková upečená na 5O %, pridáme pokrájaný cesnak a dopečieme ju. Potom ju vyberieme a výpek zahustíme múkou alebo škrobom. Ak chceme aby plnka farebne vyznela môžeme do plnky pridať štipku červenej papriky.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Už sa mi zbiehajú slinky. Myslím, že v nedeľu bude plnená panenka.
Pasujú aj pečené zemiaky, len nesmú byť premastené.
Vďaka za nápad.
receptík som si pozerala v práci , nemala som heslo tak som nemohla prispieť komentom , teraz to robím a chválim prstom hore , zároveň gratulujem k výhre:-))
Js9mxd, tú panenku si plnil pomocou nádstavca. Ako ju naplním ja, keď ho nemám, dá s ato nejak natlačiť ? Alebo panenku rozvinúť a tak asi, nie?
včera som recept vyskúšal, je výborný ,iba množstvo plnky som zdecimoval na polovičku a naplnil som 2 panenky.Možno keby sa robila ako roláda ??? Ja som iba urobil kapsu a lyžicou naplnil až po koniec.Recept môžem vrelo doporučiť.Výpek som zahustil aj troškou sójovej biosmotany a bolo to super.

Pridaj komentár k receptu: