Bravčová panenka á la čo dom dal (fotorecept)

Autor receptu: lubiq

Veľmi rýchle a chutné jedlo.. Kto ma rád mäsko, príde si na svoje.. :)

15 minút
príprava

Postup

  1. V prvom rade by sme si mali nechať mäsko odležať, (pokiaľ sme ho vybrali z chladničky) aby dosiahlo izbovú teplotu. Nakrájame na hrubšie kolieska
  2. Na panvicu si dáme olivový olej, nožom roztlačený cesnak a rozmarín. Necháme ho zohriať do chvíle až sa nám okolo cesnaku a rozmarínu začnú tvoriť bublinky. Stiahneme zo sporáka a dáme si ten olej do nejakej misky. Použijeme ho ako kúpeľ na mäso.
  3. Takže teraz si trošku pomasírujeme to mäsko pripraveným kúpeľom.. :)
  4. Pripravíme si prílohu.. Moja bude pozostávať z opečenej mrkvy na masle, cherry paradajok a olív (lebo iba toto som mal v chladničke :) Vy môžte samozrejme použiť fantáziu (lebo jej sa medze nekladú) :) Takže trošku masla na panvicu s mrkvou a necháme ju chvíľku robiť. Mám rád keď je mäkká a zároveň chrumkavá :)
  5. Mäsko dáme na rozpálenu panvicu. Zabudol som napísať, že ja predtým mäso nesolím aby som zbytočne neprišiel o šťavnatosť. Takže bez soli iba trošku čierneho mletého korenia a šup s ním na rozpálenú panvicu.
  6. Nechame opiecť 1min. alebo 1,5min. z každej strany.. Ja mám rád steak prepečený, tak si naňho dám maslo rozmarín, stiahnem zo sporáka a prikryjem.. Takto ho necham chvíľočku oddýchnuť.
  7. Po chvíľke odkryjeme a môžme ho naaranžovať na tanier.. Na tanieri si ho ešte posolíme,polejeme kúpeľom a výpekom, ktorý nám ostal na panvici.. Navrch položíme bylinkové maslo. Pridáme prílohu nech to aj vyzerá pestro a aby sa nám aj oči najedli pohľadom.. :)
  8. Servírujeme :) Nechajte si chutnať :) Toto je môj druhý recept tu, tak dúfam, že Vás poteší! Dobrú chuť!