Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčová krkovička na víne a hrášku fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 27. októbra 2019

Chutné šťavnaté mäso z bravčovej krkovičky bez kosti.

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g domáca
1 ks
3 strúčiky
100 ml
100 ml
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso som umyla, osušila a cibuľu som nakrájala na kocky.

    Bravčová krkovička na víne a hrášku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu som opiekla a na tuku som sprudka opiekla mäso zo všetkých strán.

    Bravčová krkovička na víne a hrášku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som podliala červeným vínom.

    Bravčová krkovička na víne a hrášku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som cibuľu a cesnak.

    Bravčová krkovička na víne a hrášku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Osolila, okorenila, posypala paprikou, počas dusenia som podlievala vodou.

    Bravčová krkovička na víne a hrášku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K hotovému mäsu som pridala hrášok.

    Bravčová krkovička na víne a hrášku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso som vybrala a nechala odpočívať 15 minút a potom nakrájala na plátky.

    Bravčová krkovička na víne a hrášku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávala som s ryžou a uhorkou.

    Bravčová krkovička na víne a hrášku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prajem vám dobrú chuť.

    Bravčová krkovička na víne a hrášku (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
@haji (27.10.2019 20:28)

Iste máš pravdu krkovička je veľmi chutná a šťavnatá,,mám ju rada ako Laci pečienku,ktorá je známa v Maďarsku všade na trhoch,,vedia ju veru upravit chutné,k nej dobrý chlebík ako paper a ich svetoznáma calamáda. Ďakujem pekne za komentár..

Pridaj komentár k receptu: