Bravčová krkovička na tymiáne s petržlenovou zemiakovou kašou
Autor receptu: tutika
Tento recept vznikol kombináciou dvoch receptov. Keďže ja jedávam malé porcie, tak moja
krkovička na fotke je menšia,,,
3 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú krkovičku narežeme na rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom /najlepšie čerstvým/, tymián trochu vtlačíme do mäsa rukou. Porcie krkovičky obalíme v hladkej múke.
- Uvarené zemiaky zlejeme z vody tak, aby nám trochu zostala. Na masle podusíme čerstvú petržlenovú vňať. Zemiaky pretlačíme na kašu a vmiešame podusenú petržlenovú vňať.
- Bravčovú krkovičku opečieme na oleji z oboch strán, približne 5 minút.
Podávame s kyslými uhorkami, alebo zeleninovým šalátom.