Bravčová krkovička na tymiáne s petržlenovou zemiakovou kašou

Autor receptu: tutika

Tento recept vznikol kombináciou dvoch receptov. Keďže ja jedávam malé porcie, tak moja krkovička na fotke je menšia,,,

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú krkovičku narežeme na rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom /najlepšie čerstvým/, tymián trochu vtlačíme do mäsa rukou. Porcie krkovičky obalíme v hladkej múke.
  2. Uvarené zemiaky zlejeme z vody tak, aby nám trochu zostala. Na masle podusíme čerstvú petržlenovú vňať. Zemiaky pretlačíme na kašu a vmiešame podusenú petržlenovú vňať.
  3. Bravčovú krkovičku opečieme na oleji z oboch strán, približne 5 minút. Podávame s kyslými uhorkami, alebo zeleninovým šalátom.