Pečená bravčová krkovička
Pečená bravčová krkovička

Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 25. augusta 2020
Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku (fotorecept)
Foto: kvakac

Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.

4 - 5
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 190 °C

Suroviny

700 g bez kosti
350 g
Marináda:
2 PL
2 PL
1 KL
100 ml
Zálievka:
2 ks
5 ks (odroda Brioso)
2 ks stredná
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Marinádu pripravíme zmiešaním uvedených surovín. Bravčovú krkovičku nakrájame na rezne a natrieme marinádou. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chlade 24 hodín a viac. Po tejto dobe mäso uložíme na plech a každý rezeň mäsa preložíme plátkom slaniny.

    Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si zálievku zo surovín na ňu napísaných, tak že dáme všetko do mixéra a rozmixujeme.

    Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zálievku nalejeme na mäso, pekáč zakryjeme alobalom a dáme do rúry na hodinu pri teplote 190 °C. Potom odokryjeme a ešte pripečieme pri tej istej teplote tak 20 až 30 minút.

    Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po tej dobe nám vznikne takáto almázia. Verte mi, so zemiakovou kašou sa budete zalizovať až za ušami. Mäso v tejto marináde sa dá aj grilovať na ohni.

    Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@farbuska (25.8.2020 13:50)

Vďaka za koment. Čierny cesnak je omnoho prospešnejší pre telo. Hlavne kto má problémy s čerstvým cesnakom pri trávení, alebo zápachu, tak čiernom cesnaku to nie je. Takže ho môžu jesť všetci. Má takú neutrálnu chuť.
UFF! Vyzerá to neodolateľne! Akurát nepoznám rozdiel medzi obyčajným a čiernym cesnakom, ale iste je to skvelé aj s obyčajným.