Pečená bravčová krkovička

Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.

4 - 5
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 190 °C

Postup

  1. Marinádu pripravíme zmiešaním uvedených surovín. Bravčovú krkovičku nakrájame na rezne a natrieme marinádou. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chlade 24 hodín a viac. Po tejto dobe mäso uložíme na plech a každý rezeň mäsa preložíme plátkom slaniny.
  2. Pripravíme si zálievku zo surovín na ňu napísaných, tak že dáme všetko do mixéra a rozmixujeme.
  3. Zálievku nalejeme na mäso, pekáč zakryjeme alobalom a dáme do rúry na hodinu pri teplote 190 °C. Potom odokryjeme a ešte pripečieme pri tej istej teplote tak 20 až 30 minút.
  4. Po tej dobe nám vznikne takáto almázia. Verte mi, so zemiakovou kašou sa budete zalizovať až za ušami. Mäso v tejto marináde sa dá aj grilovať na ohni.