Pečená bravčová krkovička
Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.
4 - 5 porcie |
10 minút príprava |
90 minút na 190 °C |
Postup
- Marinádu pripravíme zmiešaním uvedených surovín. Bravčovú krkovičku nakrájame na rezne a natrieme marinádou. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chlade 24 hodín a viac. Po tejto dobe mäso uložíme na plech a každý rezeň mäsa preložíme plátkom slaniny.
- Pripravíme si zálievku zo surovín na ňu napísaných, tak že dáme všetko do mixéra a rozmixujeme.
- Zálievku nalejeme na mäso, pekáč zakryjeme alobalom a dáme do rúry na hodinu pri teplote 190 °C. Potom odokryjeme a ešte pripečieme pri tej istej teplote tak 20 až 30 minút.
- Po tej dobe nám vznikne takáto almázia. Verte mi, so zemiakovou kašou sa budete zalizovať až za ušami. Mäso v tejto marináde sa dá aj grilovať na ohni.