Bravčová huspenina (fotorecept)

Autor receptu: lencsejani

Akonáhle sa ochladí, dostanem signál, že musím pripraviť huspeninu.

7
porcií
30 minút
príprava
7-8h minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny očistíme a umyjeme
  2. Zeleninu tiež očistíme, umyjeme
  3. Všetko vložíme do hrnca a zalejeme 3,5 litra vody. Uvedieme do varu a varíme velmi pomaly, objem vody dodržiavame do konca, dolievame ju. 7-8 hodín.Počas varenia odoberáme penu aj masť! Aby bola po vychladení huspenina pekne čistá.
  4. Po uvarení vyberieme mäso a oberieme ho z kostí a pokrájame lubovolne podla chuti. Poukladáme do pripravených misiek a zalejeme huspeninou. Ja som pridal aj varené vajíčka.
  5. Necháme 7-8 hodín vychladnúť, najlepšie cez noc ( pozor na mačky) :-) Podávame s octovou cibuľkou a čerstvým chlebom alebo pečivom.