Bravčová huspenina (fotorecept)
Autor receptu: lencsejani
Akonáhle sa ochladí, dostanem signál, že musím pripraviť huspeninu.
7 porcií |
30 minút príprava |
7-8h minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny očistíme a umyjeme
- Zeleninu tiež očistíme, umyjeme
- Všetko vložíme do hrnca a zalejeme 3,5 litra vody. Uvedieme do varu a varíme velmi pomaly, objem vody dodržiavame do konca, dolievame ju.
7-8 hodín.Počas varenia odoberáme penu aj masť! Aby bola po vychladení huspenina pekne čistá.
- Po uvarení vyberieme mäso a oberieme ho z kostí a pokrájame lubovolne podla chuti. Poukladáme do pripravených misiek a zalejeme huspeninou. Ja som pridal aj varené vajíčka.
- Necháme 7-8 hodín vychladnúť, najlepšie cez noc ( pozor na mačky) :-)
Podávame s octovou cibuľkou a čerstvým chlebom alebo pečivom.