Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 9. decembra 2022
Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike (fotorecept)
Foto: kvakac

Je to čosi ako paprikáš, len diétnejšie a podľa mňa a detí chutnejšie. Kto neskúsi nespozná.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
100 g
200 g hustý (3,7 %)
2 PL
500 ml
1 PL
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Mäso očistíme a nakrájame na akože rezne, okoreníme a posypeme cesnakom. Nesolíme.

    Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opečieme na troche oleja. Vyberieme mäso z hrnca.

    Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájanú cibuľu na výpek opečieme do bledohneda.

    Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na to dáme múku, ďalej opekáme asi 4 minúty.

    Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odložíme hrniec zo sporáku a pridáme mletú papriku a salámu pokrájanú na drobné kúsky. Dobre premiešame a vrátime hrniec na sporák.

    Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme vývarom a vložíme mäso do hrnca a varíme do zmäknutia mäsa.

    Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je už mäso skoro mäkké pridáme jogurt, zamiešame a ďalej varíme.

    Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Asi 5 minút pred koncom varenia osolíme a potom po chvíľke ochutnáme. Solíme až pred koncom varenia, lebo saláma pustí soľ, tak nech nepresolíme. Vhodné sú na toto jedlo rôzne druhy mäsa pokrájane na rezne.

    Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame s prílohou podľa uváženia. U nás bola k tomu karfiolová ryža.

    Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

kimlo
Zaujímavý recept. Ten jogurt to určite pekne ochutí a zjemní. Už som sa bál že tu múku rozmiešaš v ňom a potom pridáš… 😉 ale nesklamal si, dobre si urobil aj navaril 👍
kimlo
P.S.: ak si mal rád starý komančský rybací feferónový šalát podľa ČSN, zajtra sa ho chystám robiť. Ak sa podarí, dám recept.
kvakac
@kimlo (9.12.2022 17:37)

Vďaka za koment. Ja nemám rád keď tam tu muku cítim. Musí byť dostatočné tepelné upravená. Na ten šalát sa teším. Pekný víkend želám.
mijaita
@afataga (9.12.2022 18:58)

To jsem si rikala, kdyz jsem cetla ten hezky rc. Nechtela jsem to rict, ze by to byl uz jiny rc!? :-) Ale urcite jsem si ho ulozila!
kvakac
@afataga (9.12.2022 18:58)

Vďaka za koment. Veď jogurt je zdravý no nie? A smotana, že tam nie je, to už sme rozmaznaný, ako hovorí naše vedenie štátu. Pekný víkend želám.
kvakac
@mijaita (9.12.2022 20:40)

Vďaka za koment. Je to jednoduché a dobré, treba niekedy skúsiť, oplatí sa uvariť.
1x haji
chemik
Předpokládám, že bravčová hruď je totéž co česky ramínko nebo plecko a pěkně bourané, aby se daly krájet i plátky nejen kostky. Trochu bych se bál, že se mi jogurt srazí, takže bych jej před nalitím radši předem rozmíchal s části šťávy.
haji
Pěkný receptík, líbí se mi spojení chutí, aj príloha - karfiolová ryža. Fajn inspirace. Tvoja manželka a děti tě musí nosit na rukách, takového skvelého kuchára!
kvakac
@chemik (10.12.2022 09:18)

Vďaka za koment. Neviem aký to ma u vás názov - je to lacné mäso. Ja ten jogurt mám dostatočne dlho vytiahnutý, aby bola kuchynská teplota.
2x kimlo a haji
kvakac
@haji (10.12.2022 10:52)

Vďaka za koment. Never tomu nevážia si to. Nuž ale čo neurobíš keď je zábava hrou.
2x kimlo a haji
evanaaa
@kvakac , možno sa to volá inak, lebo ja som párkrát bravčovú hruď kúpila (mávajú v Kauflande), ale to je trochu iný kúsok, niečo ako z rebierok, mäsité síce, také do mierneho oblúku, ale plátky by som z toho nenarezala, takže neviem......ale dobré to bude , pre mňa aj bez jogurtu, a ak, tak radšej smotanu....na spôsob paprikášu, ako spomínaš. Ten máme radi......
1x kvakac
kvakac
@kimlo (10.12.2022 16:25)

Vyzerá božsky. Recept je kde prosím. Teraz preglgám na prázdno.
bugout
@kvakac (11.12.2022 07:00)
Podľa mňa je to tento.... Cibuľa sa podusí na oleji, fazuľa uvarí a všetko zamieša. V každom prípade ako kimla poznám, môžeme sa tešiť na krásny fotorecept.



kvakac
@evanaaa (10.12.2022 20:46)

Vďaka za koment. Ja som to tiež kúpil v kauflande. Čí smotana, alebo jogurt, to je 100 ľudí 100 chutí. S jogurtom je to diétnejšie.
bugout
Apropo keď bol už včera úžasný dnes bude spievať. Lebo neviem ako vám ostatným, ale mne napríklad čerstvo urobený parížsky, alebo všeobecne väčšina šalátov, vôbec nechutí. Ale na druhý deň je to paráda. Nezabudnem keď som robil parížsky prvý krát, som ochutnal čerstvý a mal pocit, že na druhý deň budem musieť vymyslieť iné raňajky. Ale naozaj stačil čas.