Bravčo Krumpľo Kapusto
Autor receptu: jody
Letná úprava :-)
20 minút príprava |
80 minút na 180 °C |
Postup- Mäso posolíme, potrieme olejom, posypeme korením a chilli a necháme aspoň pol hodinku odpočinúť.
- Pečieme pomaličky, prikryté slaninkou a každú pol hodinku prelievame šťavou. Nakoniec bez vrchnáku zapečieme vrch do chrumkava.
- Zemiaky obielime a necháme v celku. Je dobré vybrať približne rovnako veľké.
- Do uvarených scedených zemiakov pridáme maslo a petržlenovú vňať, hrniec zakryjeme pokrievkou a potasieme ním, čo nám sily stačia.
- Kapustu nakrájame na slížiky.
- Na horúcom oleji speníme cibuľku. Keď je do sklovita, zasypeme troma lyžicami cukru a lyžicou rasce a necháme mierne skaramelizovať.
- Do základu vložíme všetku kapustu, posolíme, pridáme rascu a deci vody a za občasného premiešania dusíme do polomäkka. Potom pridáme citrónovú šťavu a dodusíme.
- Potom už len naložíme tanier kopcom. A vyfotíme pre Varechu. :-)
|