Bravčo Krumpľo Kapusto

Autor receptu: jody

Letná úprava :-)

20 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso posolíme, potrieme olejom, posypeme korením a chilli a necháme aspoň pol hodinku odpočinúť.
  2. Pečieme pomaličky, prikryté slaninkou a každú pol hodinku prelievame šťavou. Nakoniec bez vrchnáku zapečieme vrch do chrumkava.
  3. Zemiaky obielime a necháme v celku. Je dobré vybrať približne rovnako veľké.
  4. Do uvarených scedených zemiakov pridáme maslo a petržlenovú vňať, hrniec zakryjeme pokrievkou a potasieme ním, čo nám sily stačia.
  5. Kapustu nakrájame na slížiky.
  6. Na horúcom oleji speníme cibuľku. Keď je do sklovita, zasypeme troma lyžicami cukru a lyžicou rasce a necháme mierne skaramelizovať.
  7. Do základu vložíme všetku kapustu, posolíme, pridáme rascu a deci vody a za občasného premiešania dusíme do polomäkka. Potom pridáme citrónovú šťavu a dodusíme.
  8. Potom už len naložíme tanier kopcom. A vyfotíme pre Varechu. :-)