Bratislavské rizoto (fotorecept)

Autor receptu: bogar

môžem povedať že papanie na jednotku ... nech sa páči :)

6
porcií
20 minút
príprava
15-45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. pripravila som si mäsko na drobné kocky a aj cibuľu ....
  2. cibuľu som si opražila na oleji do sklovita a pridala som na drobno nakrájané mäsko .... tak aby sa zatiahlo ....
  3. do zatiahnutého mäsa som pridala koreniny , soľ , červenú papriku ... trošku som nechala opražiť z každej strany ....
  4. zaliala som to vodou aby sa mäso mohlo dusiť , pridala som aj majoránku a čierne korenie .... mäsko som premiešala a prikryla.... podusila som ho do mäkka ....
  5. kým sa mäso dusilo pripravila som si slovenskú ryžu ... na kvapku horúceho oleja som dala opražiť do zlato-hneda cestovinu ....
  6. zaliala som ju vodou ktorú som posolila a pridala som pár kvapiek oleja .... tak isto som za občasného miešania varila do mäkka....
  7. a tu už je hotová premytá slovenská ryža....
  8. keď je mäsko mäkké pridala som mrazenú zeleninu (hrášok , kukurica, mrkva, )a dodusila som ju spolu s mäsom do mäkka ....
  9. pred koncom som pridala aj trojuholníky syru a roztopila som ich .... :)
  10. hotové mäsko som zbavila šťavy ....šťavu som oddelila cez sitko od mäsa a zeleniny ....
  11. ryžu som zmiešala s mäsom a podliala šťavou koľko bolo treba , tak aby nebola zmes suchá .... zvyšnú šťavu som použila pri servírovaní ako zdobenie ....
  12. podávala som s uhorkami a strúhaným syrom... prajem dobrú chuť .... :)