Bratislavské rizoto (fotorecept)
Autor receptu: bogar
môžem povedať že papanie na jednotku ... nech sa páči :)
6 porcií |
20 minút príprava |
15-45 minút tepelná úprava |
Postup
- pripravila som si mäsko na drobné kocky a aj cibuľu ....
- cibuľu som si opražila na oleji do sklovita a pridala som na drobno nakrájané mäsko .... tak aby sa zatiahlo ....
- do zatiahnutého mäsa som pridala koreniny , soľ , červenú papriku ... trošku som nechala opražiť z každej strany ....
- zaliala som to vodou aby sa mäso mohlo dusiť , pridala som aj majoránku a čierne korenie .... mäsko som premiešala a prikryla.... podusila som ho do mäkka ....
- kým sa mäso dusilo pripravila som si slovenskú ryžu ... na kvapku horúceho oleja som dala opražiť do zlato-hneda cestovinu ....
- zaliala som ju vodou ktorú som posolila a pridala som pár kvapiek oleja .... tak isto som za občasného miešania varila do mäkka....
- a tu už je hotová premytá slovenská ryža....
- keď je mäsko mäkké pridala som mrazenú zeleninu (hrášok , kukurica, mrkva, )a dodusila som ju spolu s mäsom do mäkka ....
- pred koncom som pridala aj trojuholníky syru a roztopila som ich .... :)
- hotové mäsko som zbavila šťavy ....šťavu som oddelila cez sitko od mäsa a zeleniny ....
- ryžu som zmiešala s mäsom a podliala šťavou koľko bolo treba , tak aby nebola zmes suchá .... zvyšnú šťavu som použila pri servírovaní ako zdobenie ....
- podávala som s uhorkami a strúhaným syrom... prajem dobrú chuť .... :)