Fánky

Božie milosti s pečenými slivkami

Autor receptu: redakcia

Božie milosti v niektorých regiónoch Slovenska poznajú ako fašiangový recept, inde ich nepoznajú vôbec. Môžeme ich pripraviť ale aj v predvianočnom čase a sviatočný šmrnc im dodať pečenými slivkami.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme vláčne jemné cesto, ktoré vyvaľkáme natenko. Nakrájame na ľubovoľné tvary a smažíme v bravčovej masti na 180 stupňoch dozlata. Hotové poprášime práškovým cukrom.
  2. Slivky rozpolíme, kôstky odstránime a slivky poukladáme na plech. Poprášime práškovým cukrom a škoricou a pečieme v rúre na 190 stupňoch 20 minút.
  3. Božie milosti podávame s pečenými slivkami.