Boršč z cárskeho paláca
Autor receptu: tassiedevil
Recept som našiel v jednej knihe o zdravej výžive...autor knihy tvrdí, že recept dostal pri jeho návšteve ZSSR v 70 tych rokoch od syna kuchára, ktorý bol osobným kuchárom posledného ruského cára... tento boršč som varil dnes po prvý krát a môžem povedať, že je to jeden z najlepších aký so kedy jedol...skutočne zaujímavý recept...ak sa nebojíte experimentovať vyskúšajte.....
Postup
- Hydinové kostry zapečieme v trúbe do hneda. Hovädzí vývar privedieme do varu a pridáme opečené hydinové kostry. Varíme na pomalom ohni l hodinu. Medzi tým si zelerové stonky,cvikľu a mrkvu nakrájame na jemné rezance asi 50 mm dlhé, zelenú cibulu na jemno a po hodine varenia pridáme spolu s koreninami a paradajkovým pretlakom do scedeného vývaru a varíme pomalom ohni dalších 30 minút. Nakoniec pridáme na jemno nastrúhanú kapustu, jablkový mušt a vodku a varíme na miernom ohni dalších 15 minút.
- pripravené suroviny..
- v hrnci..
- servírované...