Boršč v keli

Autor receptu: rybarkuchar

Nedávno uverejnila @rennatte recept na Boršč po slovensky. Včera ma naň pochytila ohromná chuť, lenže chyba lávky – kapustu som doma nenašiel. Díval som sa aj pod posteľ. Zato kelu bolo v chladničke požehnane. Tak som zagúglil a vygúglil som - nič. Akurát tak ako zdravo chovať kelom a cviklou zajace. Kto neskúsi nevie. Miesto kapusty som použil kel a čuduj sa svete bolo to jedlé.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zámerne neuvádzam množstvá surovín - skúsení varecháči vedia, že u takéhoto druhu jedál na tom až tak nezáleží - čo mám to dám. Speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a urestujeme cviklové kocky.
  2. Postupne pridáme kúsky petržlenu, karelábu, zeléru , zemiakov ( ani mrkva nebola pod posteľou, tak som ju tam nedal), posolíme, pokoreníme a dusíme. Po chvíli pridáme nasekaný kel. Ten sa uvarí pomerne rýchlo. Dolejeme vodou, okyslíme citrónom a je to. Podávame s chlebom a lyžicou jogurtu (smotany). Ešte som tam na začiatku vpašoval jeden bujón – len tak pre istotu.