Zapečené plnené toasty

Bolyhos sendvič (fotorecept)

Autor receptu: kyo

Jednoduchý recept s nádychom modernej gastronómie.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Prichystám suroviny. Dám rúru hriať na 200 °C.
  2. Šalát, uhorkový umyjem. Šalát pokrájam na menšie časti, uhorku na kolieska, šunku na malé kocky, syr tiež. Maslom vymažem sklenenú zapekaciu nádobu.
  3. Chytím 2 toasty, zľahka ich natriem tiež a položím do vymazanej zapekacej dózy. Posypem troškou vegety. Potom si urobím redšie miešané vajíčka. Osolím.
  4. Miešané vajíčka, syr a šunku poukldám na toasty. Na to položím ďalšie 2 toasty.
  5. Zakryjem hliníkovou fóliom lesklou stranou dnu. Šupnem do predhriatej rúry na 200 °C, na bajočko 20 minút. Niekto dlhšie, niekto kratšie.
  6. Na dobrej panvici a troche masla si opražím ďalšie 2 toasty. Dám nabok. Po zhruba 20 minútach toasty vyberiem z rúry, alobal dám preč, a nachystám si ich na servírovací tanier. Treba s nimi zaobchádzať opatrne, môžu byť na spodku mokrejšie. Netreba to s maslom prehnať. Ak by len predsa bol, stačí iba otočiť mokrým hore. Na vrch toastov poukladám trochu šalátu, uhorky, kečup a nakoniec navrch položím na panvici upražené toasty.