Zapečené plnené toasty
Bolyhos sendvič (fotorecept)
Autor receptu: kyo
Jednoduchý recept s nádychom
modernej gastronómie.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Prichystám suroviny. Dám rúru hriať na 200 °C.
- Šalát, uhorkový umyjem. Šalát pokrájam na menšie časti, uhorku na kolieska, šunku na malé kocky, syr tiež. Maslom vymažem sklenenú zapekaciu nádobu.
- Chytím 2 toasty, zľahka ich natriem tiež a položím do vymazanej zapekacej dózy. Posypem troškou vegety. Potom si urobím redšie miešané vajíčka. Osolím.
- Miešané vajíčka, syr a šunku poukldám na toasty. Na to položím ďalšie 2 toasty.
- Zakryjem hliníkovou fóliom lesklou stranou dnu. Šupnem do predhriatej rúry na 200 °C, na bajočko 20 minút. Niekto dlhšie, niekto kratšie.
- Na dobrej panvici a troche masla si opražím ďalšie 2 toasty. Dám nabok. Po zhruba 20 minútach toasty vyberiem z rúry, alobal dám preč, a nachystám si ich na servírovací tanier. Treba s nimi zaobchádzať opatrne, môžu byť na spodku mokrejšie. Netreba to s maslom prehnať. Ak by len predsa bol, stačí iba otočiť mokrým hore. Na vrch toastov poukladám trochu šalátu, uhorky, kečup a nakoniec navrch položím na panvici upražené toasty.