Bleskové sviatočné knedle

Autor receptu: kuchticka

Dostala som ho mailom od priatelky z Prahy. Je vyzkusany niekolkymi kucharkami a kuchtikmi. Ja ho robim k sviatocnemu jedlu ked mame mat navstevu a mam malo casu na zlozitejsiu prilohu. Hodi sa k akemukolvek masu kde je trochu omacky-stavy z masa. K tomu dalsia zeleninova priloha rovnako akakolvek.

4
porcie
7 minut minút
príprava
8 minut minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. do misy vysypem nakrajane vcerajsie zemle, zalejem mliekom, pridam zltky, sol a muku s pecivovym praskom. Zvlast uslaham bielky na sneh, ktory lahko zamiesam do pripravanej hmoty a vylejem do pripravenej formy.
  2. pripravim si formu na pecenie, ktoru vymastim maslom a vysypem mukou. hodi sa akakolvek forma ktora moze ist do mikrovlnky. Napr.z jenskeho skla, silikonu alebo keramiky. Moze byt forma na babovku, srnci chrbat, alebo biskupsky chlebicek. Vlozim to do mikrovlnky a necham "vlnit" 8 minut. Dajte pozor, aby nebola moc plna, pretieklo by to, lebo pecenim nabyva na objeme.
  3. Po 8 minutovom "vlneni" v rure ktora ma 750 W, je vse hotove. Nechame asi 1-2 minuty sa ukludnit, vytiahneme z mikro, prepichame sparatkom a nakrajame uhladne platky na tanier, podavame. Je skutocne vyborna a hotova za 15 minut. Krajat ostrym nozom, alebo najlepsie pilkovym ak mate. Nemam kameru nemozem prilozit VABNY obrazok, ale nam!