Višňová torta

Black Irish Forest Gateau (višňová torta)

Autor receptu: redakcia

Írsky variant aj u nás veľmi dobre známej schwarzwaldskej torty, na rozdiel od nej sa pridáva likér Baileys Irish Cream.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a vodu, primiešame preosiate suché suroviny. Do cesta opatrne vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do formy s priemerom 26 cm s odnímateľným okrajom vystlanej papierom. Pečieme pri 180 stupňoch 40 minút.
  2. Mascarpone vymiešame so smotanou a práškovým cukrom. Vychladnutý korpus rozkrojíme, spodnú polovicu vrátime do formy, pokvapkáme likérom, potrieme polovicou krému a obložíme višňami nakrájanými na polovičky. Prekryjeme druhou časťou korpusu, znova pokvapkáme likérom, natrieme zvyškom plnky a odložíme do chladničky
  3. Tortu vyberieme z formy a dozdobíme.