Bezlepkový Zlatý krémeš Liana

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 25. júla 2019 16:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Bezlepkový Zlatý krémeš LianaFoto: potravinarskavyrobaliana

Krémeš ako ho ešte nepoznáte. Jemnučká nadýchaná piškóta a skvelý Zlatý krém so Šľahačkovým potešením.

20-25
porcií
90 min
príprava

Suroviny

Krém:
1 l
2 bal.
2 ks
3 PL (Universal mix Liana alebo ryžová múka Liana)
150 g
2 PL
250 g (alebo rastlinný tuk)
Piškótové cesto:
5 ks
2 ks
100 ml teplé
200 g
200 g
Šľahačka:
150 ml
1 bal.
Na posypanie:
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Krém: Uvaríme puding - 0,8 l mlieka s cukrom dáme variť. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté krémy, žĺtky, 3 PL múky a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka. Miešame až do zhustnutia. Na záver pridáme rum. Do horúceho pudingu vmiešame 50 g masla a necháme vychladnúť. 200 g zmäknutého masla vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach prišľaháme vychladnutý puding.

  2. 2

    Piškótové cesto: 7 vaječných bielkov vyšľaháme do tuha. V druhej nádobe vyšľaháme 5 žĺtkov s cukrom do peny. Postupne prilejeme teplé mlieko a po lyžiciach pridáme Cake mix. Na koniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.

  3. 3

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170 °C 20 - 25 minút. Piškótu necháme vychladnúť.

  4. 4

    Piškótu prekrojíme na polovicu. Spodnú časť natrieme krémom. V mlieku vyšľaháme Šľahačkové potešenie a natrieme na krém. Prikryjeme druhou piškótou a vrch posypeme práškovým cukrom. Pokrájame na kocky a môžeme podávať.

  5. 5

    Zákusok môžeme pripraviť aj v klasickej verzii s pšeničnou múkou. V kréme namiesto 3 PL Cake mix, Universal mix alebo ryžovej múky použijeme 3 PL polohrubej múky. V piškóte na miesto 200 g Cake mix použijeme 200 g polohrubej múky a 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Liana.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist