Bezlepkový krémeš
Bezlepkový krémeš

Bezlepkový Zlatý krémeš Liana

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 25. júla 2019. Komerčný recept.
Bezlepkový Zlatý krémeš Liana
Foto: potravinarskavyrobaliana

Krémeš ako ho ešte nepoznáte. Jemnučká nadýchaná piškóta a skvelý Zlatý krém so Šľahačkovým potešením.

20-25
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Krém:
1 l
2 bal.
2 ks
3 PL (Universal mix Liana alebo ryžová múka Liana)
150 g
2 PL
250 g (alebo rastlinný tuk)
Piškótové cesto:
5 ks
2 ks
100 ml teplé
200 g
200 g
Šľahačka:
150 ml
1 bal.
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krém: Uvaríme puding - 0,8 l mlieka s cukrom dáme variť. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté krémy, žĺtky, 3 PL múky a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka. Miešame až do zhustnutia. Na záver pridáme rum. Do horúceho pudingu vmiešame 50 g masla a necháme vychladnúť. 200 g zmäknutého masla vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach prišľaháme vychladnutý puding.

  2. 2

    Piškótové cesto: 7 vaječných bielkov vyšľaháme do tuha. V druhej nádobe vyšľaháme 5 žĺtkov s cukrom do peny. Postupne prilejeme teplé mlieko a po lyžiciach pridáme Cake mix. Na koniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.

  3. 3

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170 °C 20 - 25 minút. Piškótu necháme vychladnúť.

  4. 4

    Piškótu prekrojíme na polovicu. Spodnú časť natrieme krémom. V mlieku vyšľaháme Šľahačkové potešenie a natrieme na krém. Prikryjeme druhou piškótou a vrch posypeme práškovým cukrom. Pokrájame na kocky a môžeme podávať.

  5. 5

    Zákusok môžeme pripraviť aj v klasickej verzii s pšeničnou múkou. V kréme namiesto 3 PL Cake mix, Universal mix alebo ryžovej múky použijeme 3 PL polohrubej múky. V piškóte na miesto 200 g Cake mix použijeme 200 g polohrubej múky a 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Liana.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: