Bezlepkový krémeš s jahodami
Foto: novalim
Najlepší, aký ste jedli. Taký je náš bezlepkový krémeš s jahodami, ktorý si môžete aj vy napiecť podľa nášho receptu.
Presvedčíme vás, že Zobraziť celý popisNajlepší, aký ste jedli. Taký je náš bezlepkový krémeš s jahodami, ktorý si môžete aj vy napiecť podľa nášho receptu.
Presvedčíme vás, že pripraviť si domáce bezlepkové cesto je skutočne jednoduché a potom sa môžete pohrať s rôznymi
receptami. Jedným z nich je napríklad tento, ktorý je ako stvorený na jarné maškrtenie.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkovy-kremes-jahodami/
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Na cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
štipka |
|
Na plnku: | |
400 g čerstvé alebo mrazené |
|
2 PL |
|
500 g |
|
400 ml |
|
8 plátkov |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Bezlepkovú múku Promix PK špeciál, soľ, na kocky nakrájané studené maslo a tvaroh spolu premiešame a vypracujeme cesto, ktoré odložíme do chladničky na 3-4 hodiny, ideálne na noc.
- 2
Dobre vychladené cesto rozdelíme na dve polovice, obe rozvaľkáme na ľahko pomúčenej pracovnej doske na rovnaké obdĺžniky a oba pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 17 minút. Odporúčame na jednom obdĺžniku naznačiť rezy budúcich koláčikov, aby sa nám hotový krémeš ľahšie krájal.
- 3
Na plnku povaríme jahody s kryštálovým cukrom do mäkka a prepasírujeme ich cez jemné sito. Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. Tvaroh, smotanu na šľahanie a práškový cukor vymiešame mixérom do nadýchaného krému. Želatínu vyžmýkame a na slabom ohni ju za stáleho miešania rozpúšťame v prepasírovaných jahodách (neprevárame). Dve lyžice tvarohovej plnky vmiešame do jahôd a potom celú zmes vylejeme späť do zvyšného tvarohového krému a dobre premiešame. Krém necháme v chlade, kým nezačne tuhnúť.
- 4
Tuhnúci krém nanesieme na jeden plát upečeného cesta, prikryjeme ho plátom cesta s naznačenými rezmi a dáme do chladničky na pár hodín úplne stuhnúť. Bezlepkový krémeš s jahodami podávame posypaný práškovým cukrom a ozdobený jahodami.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu