Foto: monciqamonciqa
Vyskúšala som prvý krát urobiť lístkové cesto pre celiatika, a myslím že sa celkom podarilo :)
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
1 téglik |
|
1 rovnaký téglik |
|
1/2 bal |
|
Plnka : | |
1 a 1/2 |
|
1/4 liter |
|
1/4 liter |
|
100 dkg |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Zmiesila som si cesto a nechala pár hodín v chladničke. Rozdelila som si ho napoly a vyvaľkala. Išlo to trošku ťažko, cesto sa trhalo, no v papierom vystlanom pekáči (menší pekáč) som si ho "polepila" dokopy :). Pri pečení sa pekne spojilo. Vrchné cesto som potrela aj vajíčkom. Piekla som tak odoka, cca 10 min na 150 st.
- 2
Kým cesto vychladlo, uvarila som si z mlieka, vody, zlatého klasu a vanilinoveho cukru krém. Do neho som opatrne vmiešala sneh z bielkov a cukru. Ešte horúci krém som rozotrela na cesto. Po vychladnutí som ešte navrstvila šlachačku a prikryla druhým plátom, ktorý som si opatrne rozrezala pílkovým nožíkom na štvorčeky ( cesto je sprv dosť tvrdé - potom cez noc zmäklo).
- 3
Vyzerá pekne, však ? :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu