Bezlepkový krémeš

monciqamonciqa - fotkamonciqamonciqa, 16. júla 2014

Vyskúšala som prvý krát urobiť lístkové cesto pre celiatika, a myslím že sa celkom podarilo :)

15
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

1 téglik
1 rovnaký téglik
1/2 bal
Plnka :
1 a 1/2
1/4 liter
1/4 liter
100 dkg
1 ks
3 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Zmiesila som si cesto a nechala pár hodín v chladničke. Rozdelila som si ho napoly a vyvaľkala. Išlo to trošku ťažko, cesto sa trhalo, no v papierom vystlanom pekáči (menší pekáč) som si ho "polepila" dokopy :). Pri pečení sa pekne spojilo. Vrchné cesto som potrela aj vajíčkom. Piekla som tak odoka, cca 10 min na 150 st.

  2. 2

    Kým cesto vychladlo, uvarila som si z mlieka, vody, zlatého klasu a vanilinoveho cukru krém. Do neho som opatrne vmiešala sneh z bielkov a cukru. Ešte horúci krém som rozotrela na cesto. Po vychladnutí som ešte navrstvila šlachačku a prikryla druhým plátom, ktorý som si opatrne rozrezala pílkovým nožíkom na štvorčeky ( cesto je sprv dosť tvrdé - potom cez noc zmäklo).

  3. 3

    Vyzerá pekne, však ? :)

    Bezlepkový krémeš - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia