Bezlepkový koláč
Bezlepkový koláč

Bezlepkový tvarohovo-broskyňový kysnutý koláč

lenkula - fotkalenkula, 15. apríla 2022
Bezlepkový tvarohovo-broskyňový kysnutý koláč
Foto: lenkula
8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
50 g
1 ks
250 ml (alebo voda)
1 balicek
Tvarohová plnka:
500 g
50 g
50 g
2 ks
1 bal.
1 bal.
štipka
Posýpka:
50 g
50 g
2 PL
1 bal.
Okrem toho:
1 plechovka (zavárané)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Posypka: Najskor zacnite posypkou, aby stihla v chladnicke stuhnut a dala sa dobre struhat. Vsetky suroviny zmiesajte a vypracujte masu. Zvyknem dat do sacku a do mraznicky.

  2. 2

    Cesto: Do muky na cesto spravte jamku a rozbite vajce, vlejte olej a kvasok z muky, mlieka a drozdia. Postupne vypracujte cesto a nechajte kysnut cca 30 minut pod foliou.

  3. 3

    Tvarohovu plnku zacnite zmiesanim zltkov s cukrom, pridajte tvaroh, Zlaty klas a vyslahane bielky so stipkou soli. Vsetko spolu dobre premiesajte.

  4. 4

    Cesto vyvalkajte medzi dvoma peciacimi papiermi . Zvyknem ich natriet olejom. Preneste vyvalkane cesto na plech a vyplnte chybajuce casti.

  5. 5

    Natrite tvarohovu plnku na cesto a pokrajajte broskyne na cca 0,5 cm hrube mesiaciky, ktore rozlozte po povrchu. Nakoniec nastruhajte vychladnutu posypku na vrch kolaca.

  6. 6

    Pecte pri 170 stupnoch priblizne pol hodinu. Dobru chut!

    Bezlepkový tvarohovo-broskyňový kysnutý koláč - obrázok 6

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha