Bezlepkový osúch

Bezlepkový osúch

Autor receptu: novalim

Dnešný recept isto poteší všetkých priaznivcov domáceho chleba a pečiva.* Napiekli sme si totiž úžasne voňavý bezlepkový osúch. Výborne sa hodí k šalátom, pečenému mäsu alebo len tak zajedať si s nejakým dobrým dipom. Čo poviete, vyskúšate?

4
porcie
20 (+ kysnutie) minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky prísady na cesto dáme do veľkej misy a hnetením vypracujeme cesto. Trvá to aj 10 minút. Hotové cesto potrieme olivovým olejom, misu prikryjeme potravinovou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme vykysnúť na dvojnásobok.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 bochníčky, každý z nich premiesime na pomúčenej pracovnej doske a vytvarujeme ich do oválov.
  3. Cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme prikryté ešte asi 10 minút podkysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme hrubozrnnou soľou. Povrch cesta môžeme ozdobne narezať ostrým nožíkom.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C asi 15 minút, kým sa cesto nesfarbí dozlatova. Pred podávaním ozdobíme lístkami rozmarínu.
  5. Tip: Osúch môžeme potrieť aj olivovým olejom zmiešaným s cesnakom.