Bezlepkový makový koláč s hruškami
Foto: novalim
Mak je proste láska. V dobrom koláči alebo ako posýpka na parených buchtách – kto by mu odolal? Dnes sme pre vás pripravili fantastický Zobraziť celý popisMak je proste láska. V dobrom koláči alebo ako posýpka na parených buchtách – kto by mu odolal? Dnes sme pre vás pripravili fantastický šťavnatý bezlepkový makový koláč s hruškami. Skúšali ste už túto kombináciu? Pozrite si náš recept a môžete sa do toho pustiť.
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
160 g mletý |
|
40 g |
|
180 g (alebo trstinový) |
|
1 bal. |
|
6 ks |
|
2 ks menšie |
|
130 g |
|
trocha (nasekané) |
|
Na potretie: | |
(alebo černicový) |
|
Na polevu: | |
100 g |
|
3 PL |
|
2 PL (môže byť aj ryžové) |
|
1 PL |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Hrušky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Žĺtky oddelíme od bielkov. Vo väčšej mise mixérom vyšľaháme žĺtky, cukor, vanilínový cukor a maslo do hustejšej peny. Pridáme pomletý mak s ryžovou múkou a jemne ale dôkladne premiešame. Potom do cesta opatrne zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov a nakoniec aj kúsky hrušiek a nasekané mandle. Cesto vylejeme do stredne veľkého plechu, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 40-45 minút.
- 2
Medzitým si pripravíme polevu. Vo vodnom kúpeli si necháme rozpustiť maslo, pridáme kakao a mlieko a poriadne miešame metličkou, kým sa suroviny nespoja do hladkej polevy. Odstavíme zo sporáka a po chvíli vmiešame med.
- 3
Keď je koláč upečený, ešte za horúca ho potrieme džemom a polejeme pripravenou polevou. Necháme vychladnúť a potom nakrájame. Ozdobíme kokosovými hoblinami.
Tiež makový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu