Makový koláč
Makový koláč

Bezlepkový makový koláč našich babičiek

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 27. novembra 2019. Komerčný recept.
Bezlepkový makový koláč našich babičiek
Foto: potravinarskavyrobaliana
30
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
300 g
100 g
100 g
3 ks
100 g
Maková plnka:
140 g
200 g mletý
150 g
2 bal.
200 ml vlažné
100 g zmäknuté
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených ingrediencií vypracujeme cesto a necháme ho odležať v chladničke cca 1 hodinu.

  2. 2

    Maková plnka: Do sypkých surovín pridáme vlažné mlieko a zmäknuté maslo. Vyšľaháme a už len ručne primiešame sneh vyšľahaný z bielkov.

  3. 3

    Odležané cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme podľa veľkosti plechu (25 x 30 cm). Vyvaľkaný prvý plát prenesieme na plech a natrieme makovú plnku. Pomocou valčeka prenesieme druhý vyvaľkaný plát.

  4. 4

    Koláč popicháme vidličkou a pečieme pri 200 °C 10 minút, potom teplotu znížime na 180 °C a dopečieme ešte 20 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na trojuholníky.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@capko (28.11.2019 05:54)

Haha, tiež mi to napadlo :D Ale myslím si, že to je skôr myslené ako Makový koláč našich babičiek .. lenže, pozor bonus, bezlepková verzia ! :)