Bezlepkový makový koláč našich babičiek

Foto: potravinarskavyrobaliana
30
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
100 g |
|
Maková plnka: | |
140 g |
|
200 g mletý |
|
150 g |
|
2 bal. |
|
200 ml vlažné |
|
100 g zmäknuté |
|
3 ks |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z uvedených ingrediencií vypracujeme cesto a necháme ho odležať v chladničke cca 1 hodinu.
- 2
Maková plnka: Do sypkých surovín pridáme vlažné mlieko a zmäknuté maslo. Vyšľaháme a už len ručne primiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
- 3
Odležané cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme podľa veľkosti plechu (25 x 30 cm). Vyvaľkaný prvý plát prenesieme na plech a natrieme makovú plnku. Pomocou valčeka prenesieme druhý vyvaľkaný plát.
- 4
Koláč popicháme vidličkou a pečieme pri 200 °C 10 minút, potom teplotu znížime na 180 °C a dopečieme ešte 20 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na trojuholníky.
Tiež makový koláč:
Ďalšie recepty:
- 2
Haha, tiež mi to napadlo :D Ale myslím si, že to je skôr myslené ako Makový koláč našich babičiek .. lenže, pozor bonus, bezlepková verzia ! :)
A amen. Chcel by som vidieť takýto koláč bez muky.