Makový koláč

Bezlepkový makový koláč našich babičiek

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

30
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených ingrediencií vypracujeme cesto a necháme ho odležať v chladničke cca 1 hodinu.
  2. Maková plnka: Do sypkých surovín pridáme vlažné mlieko a zmäknuté maslo. Vyšľaháme a už len ručne primiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
  3. Odležané cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme podľa veľkosti plechu (25 x 30 cm). Vyvaľkaný prvý plát prenesieme na plech a natrieme makovú plnku. Pomocou valčeka prenesieme druhý vyvaľkaný plát.
  4. Koláč popicháme vidličkou a pečieme pri 200 °C 10 minút, potom teplotu znížime na 180 °C a dopečieme ešte 20 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na trojuholníky.