Bezlepkový krupicový puding s ovocím
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 hrnček |
|
| 4 hrnčeky |
|
| 2-3 PL |
|
| 1 PL |
|
| pár kvapiek |
|
| Na vymastenie: | |
|
|
|
| Na ozdobu: | |
| čerstvé |
|
| (lístky) |
|
| Na coulis (ovocnú omáčku): | |
| 300 g mrazené |
|
| 150 g |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Do hrnca so studeným mliekom vsypeme krupicu s kakaom a metličkou dobre premiešame. Postavíme na sporák a pomaly zohrievame. Pridáme vanilkový extrakt a cukor. Necháme 2 - 3 minúty prevrieť. Prelejeme do vymastených malých misiek a necháme vychladnúť. Potom puding dáme aspoň na dve hodiny do chladničky.
- 2
Medzitým si pripravíme ovocnú omáčku - coulis. Do stredne veľkého hrnca vložíme mrazené ovocie (predtým nerozmrazovať), pridáme cukor a citrónovú šťavu a za stáleho miešania varíme, až kým sa ovocie úplne nerozvarí. Necháme prevrieť pár minút a odstavíme zo sporáka. Potom prepasírujeme cez sitko.
- 3
Vychladnutý puding podávame s omáčkou, ovocím a lístkami mäty.
Tiež puding:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu