Bezlepkový krupicový puding
Bezlepkový krupicový puding

Bezlepkový krupicový puding s ovocím

novalim - fotkanovalim, 31. marca 2020
Bezlepkový krupicový puding s ovocím
Foto: novalim
4
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
4 hrnčeky
2-3 PL
1 PL
pár kvapiek
Na vymastenie:
Na ozdobu:
 čerstvé
 (lístky)
Na coulis (ovocnú omáčku):
300 g mrazené
150 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Do hrnca so studeným mliekom vsypeme krupicu s kakaom a metličkou dobre premiešame. Postavíme na sporák a pomaly zohrievame. Pridáme vanilkový extrakt a cukor. Necháme 2 - 3 minúty prevrieť. Prelejeme do vymastených malých misiek a necháme vychladnúť. Potom puding dáme aspoň na dve hodiny do chladničky.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme ovocnú omáčku - coulis. Do stredne veľkého hrnca vložíme mrazené ovocie (predtým nerozmrazovať), pridáme cukor a citrónovú šťavu a za stáleho miešania varíme, až kým sa ovocie úplne nerozvarí. Necháme prevrieť pár minút a odstavíme zo sporáka. Potom prepasírujeme cez sitko.

  3. 3

    Vychladnutý puding podávame s omáčkou, ovocím a lístkami mäty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia