Bezlepkový krupicový puding
Bezlepkový krupicový puding s ovocím
Autor receptu: novalim
4 porcie |
5 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup- Do hrnca so studeným mliekom vsypeme krupicu s kakaom a metličkou dobre premiešame.
Postavíme na sporák a pomaly zohrievame. Pridáme vanilkový extrakt a cukor. Necháme 2 - 3 minúty
prevrieť. Prelejeme do vymastených malých misiek a necháme vychladnúť. Potom puding dáme aspoň
na dve hodiny do chladničky.
- Medzitým si pripravíme ovocnú omáčku - coulis. Do stredne veľkého hrnca vložíme mrazené ovocie (predtým
nerozmrazovať), pridáme cukor a citrónovú šťavu a za stáleho miešania varíme, až kým sa ovocie
úplne nerozvarí. Necháme prevrieť pár minút a odstavíme zo sporáka. Potom prepasírujeme cez sitko.
- Vychladnutý puding podávame s omáčkou, ovocím a lístkami mäty.
|