Bezlepkový krupicový puding

Bezlepkový krupicový puding s ovocím

Autor receptu: novalim

4
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca so studeným mliekom vsypeme krupicu s kakaom a metličkou dobre premiešame. Postavíme na sporák a pomaly zohrievame. Pridáme vanilkový extrakt a cukor. Necháme 2 - 3 minúty prevrieť. Prelejeme do vymastených malých misiek a necháme vychladnúť. Potom puding dáme aspoň na dve hodiny do chladničky.
  2. Medzitým si pripravíme ovocnú omáčku - coulis. Do stredne veľkého hrnca vložíme mrazené ovocie (predtým nerozmrazovať), pridáme cukor a citrónovú šťavu a za stáleho miešania varíme, až kým sa ovocie úplne nerozvarí. Necháme prevrieť pár minút a odstavíme zo sporáka. Potom prepasírujeme cez sitko.
  3. Vychladnutý puding podávame s omáčkou, ovocím a lístkami mäty.