Bezlepkový krupicový puding
	        Bezlepkový krupicový puding s ovocím 
	        Autor receptu: novalim 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	5 minút príprava  | 
				  	  
				  	5 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Do hrnca so studeným mliekom vsypeme krupicu s kakaom a metličkou dobre premiešame.
Postavíme na sporák a pomaly zohrievame. Pridáme vanilkový extrakt a cukor. Necháme 2 - 3 minúty
prevrieť. Prelejeme do vymastených malých misiek a necháme vychladnúť. Potom puding dáme aspoň
na dve hodiny do chladničky.
 - Medzitým si pripravíme ovocnú omáčku - coulis. Do stredne veľkého hrnca vložíme mrazené ovocie (predtým
nerozmrazovať), pridáme cukor a citrónovú šťavu a za stáleho miešania varíme, až kým sa ovocie
úplne nerozvarí. Necháme prevrieť pár minút a odstavíme zo sporáka. Potom prepasírujeme cez sitko.
 - Vychladnutý puding podávame s omáčkou, ovocím a lístkami mäty.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |