Bezlepkový kakaový koláčik
Foto: tuvarichlap
Ani vám nemôže ku káve chýbať koláč? :-) Skúste si pripraviť takýto jednoduchý kakaový koláčik len tak... pre vaše potešenie :-)
Zdroj: https://www.facebook.com/SefkucharvLondyne
porcií
príprava
na 165 °C
Suroviny
200 g |
|
120 g |
|
40 g |
|
6 ks |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
(na vysypanie formy) |
|
Pomarančový sirup: | |
100 g |
|
50 ml |
|
z 1 pomaranča |
|
z 1 pomaranča |
|
Postup
-
1
Ako prvé si oddelíme vajíčka a bielky vyšľaháme do tuhého snehu.
- 2
K žĺtkom pridáme mandľovú múku, prášok do pečiva, cukor, kakao, rozpustené maslo, vanilkovú esenciu a mixérom mixujeme aspoň 5 minút, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- 3
Do zmesi jemne primiešame vyšľahaný sneh, vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Pečieme na 165 stupňoch približne 40 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
- 4
Na prípravu pomarančového sirupu si dáme do menšieho hrnca variť vodu, cukor a pomarančovú šťavu a kôru nakrájanú na tenké pásiky. Privedieme do varu a zredukujeme na polovicu.
- 5
Koláčik prelejeme pomarančovým sirupom a podávame so šľahačkou. Dobrú chuť :-)
Tiež kakaový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu