Kakaový koláč
Bezlepkový kakaový koláčik
Autor receptu: tuvarichlap
Ani vám nemôže ku káve chýbať koláč? :-) Skúste si pripraviť takýto jednoduchý kakaový koláčik len tak... pre vaše potešenie :-)
12 porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 165 °C |
Postup
- Ako prvé si oddelíme vajíčka a bielky vyšľaháme do tuhého snehu.
- K žĺtkom pridáme mandľovú múku, prášok do pečiva, cukor, kakao, rozpustené maslo, vanilkovú esenciu a mixérom mixujeme aspoň 5 minút, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Do zmesi jemne primiešame vyšľahaný sneh, vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy.
Pečieme na 165 stupňoch približne 40 minút.
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
- Na prípravu pomarančového sirupu si dáme do menšieho hrnca variť vodu, cukor a pomarančovú šťavu a kôru nakrájanú na tenké pásiky. Privedieme do varu a zredukujeme na polovicu.
- Koláčik prelejeme pomarančovým sirupom a podávame so šľahačkou.
Dobrú chuť :-)