Kakaový koláč

Bezlepkový kakaový koláčik

Autor receptu: tuvarichlap

Ani vám nemôže ku káve chýbať koláč? :-) Skúste si pripraviť takýto jednoduchý kakaový koláčik len tak... pre vaše potešenie :-)

12
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si oddelíme vajíčka a bielky vyšľaháme do tuhého snehu.
  2. K žĺtkom pridáme mandľovú múku, prášok do pečiva, cukor, kakao, rozpustené maslo, vanilkovú esenciu a mixérom mixujeme aspoň 5 minút, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  3. Do zmesi jemne primiešame vyšľahaný sneh, vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Pečieme na 165 stupňoch približne 40 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
  4. Na prípravu pomarančového sirupu si dáme do menšieho hrnca variť vodu, cukor a pomarančovú šťavu a kôru nakrájanú na tenké pásiky. Privedieme do varu a zredukujeme na polovicu.
  5. Koláčik prelejeme pomarančovým sirupom a podávame so šľahačkou. Dobrú chuť :-)