Foto: viki3209
Vynikajúci bezlepkový chlieb. Není náročný na prípravu, rýchly a jednoduchý :-D a naozaj je chuťovo dobrý.
príprava
na 200 °C
Suroviny
1/2 kg ( alebo Promix forte) miešaná napoly s Promix ch špeciál |
|
1/2 l |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
1/5 kocky |
|
1/2 dl |
|
(alebo drvená) |
|
podľa chuti (alebo iné) |
|
Postup
-
1
Kvások: 1/2 dcl mlieka zohriať navlažno, pridať rozmrvené kvasnice. Pridáme 1 čajovú lyžičku cukru. Necháme nakysnúť a pridáme do múky z ostatnými ingredienciami (voda, olej, sol, rasca alebo sezam podľa chuti )
- 2
Cesto miesime mixérom alebo rukou v miske. Dobre vymiesené cesto rozotrieme do pripravenej vymastnenej formy. Rukou uhladíme a potrieme vodou alebo mliekom. Ja som mala cesto dosť lepkavé tak stačí si potrieť ruky vodou alebo olejom.
- 3
Vložíme do trúby vykysnúť asi na 15-20 minút pri teplote 40-50°C , aby forma bola plná. Formu nevyberáme. Potom prepneme na 180-200°C a pečieme 45-50 minút do chrumkava. Záleží podľa trúby ja som pri 50°C 20 minút a potom pri 200°C 50 minút. Po vyklopnutí potrieme chlieb vodou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj my si pečieme bezlepkový z Promix múky. Používali sme pekárničku so špeciálnym bezlepkovým programom, ale chlebík bol bledý, tak pečieme v rúre v jenskej mise. Ale je trošku rozlezený :)
www.m-glass.sk/1403/chlieb-rimsky-hrniec-glazovany-6-7...