Bezlepkový chlieb

viki3209 - bez fotkyviki3209, 3. septembra 2014
Bezlepkový chlieb
Foto: viki3209

Vynikajúci bezlepkový chlieb. Není náročný na prípravu, rýchly a jednoduchý :-D a naozaj je chuťovo dobrý.

5 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg ( alebo Promix forte) miešaná napoly s Promix ch špeciál
1/2 l
1 ČL
3 PL
1 ČL
1/5 kocky
1/2 dl
 (alebo drvená)
podľa chuti (alebo iné)




Postup

  1. 1

    Kvások: 1/2 dcl mlieka zohriať navlažno, pridať rozmrvené kvasnice. Pridáme 1 čajovú lyžičku cukru. Necháme nakysnúť a pridáme do múky z ostatnými ingredienciami (voda, olej, sol, rasca alebo sezam podľa chuti )

  2. 2

    Cesto miesime mixérom alebo rukou v miske. Dobre vymiesené cesto rozotrieme do pripravenej vymastnenej formy. Rukou uhladíme a potrieme vodou alebo mliekom. Ja som mala cesto dosť lepkavé tak stačí si potrieť ruky vodou alebo olejom.

  3. 3

    Vložíme do trúby vykysnúť asi na 15-20 minút pri teplote 40-50°C , aby forma bola plná. Formu nevyberáme. Potom prepneme na 180-200°C a pečieme 45-50 minút do chrumkava. Záleží podľa trúby ja som pri 50°C 20 minút a potom pri 200°C 50 minút. Po vyklopnutí potrieme chlieb vodou

Diskusia k receptu

heliana
Krásny chlebík sa Ti vydaril, môžeš pri prezradiť, akú formu používaš?
Aj my si pečieme bezlepkový z Promix múky. Používali sme pekárničku so špeciálnym bezlepkovým programom, ale chlebík bol bledý, tak pečieme v rúre v jenskej mise. Ale je trošku rozlezený :)
viki3209
Keramicka forma na chleba. Tiez peciem aj v domacej pekarnicke ale vyskusala som aj tento recept v trube. Ale asi najviac sa mi lubi tento vo forme.
popoluska340
Viki a kde si kupila tu keramicku formu na chlebik,ja som zhanala,a nikde nemaju,len plechove teflonove,alebo silikonove.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia