Bezlepkový banánový chlebík

Bezlepkový chlebík so pšenom a s čučoriedkami

Autor receptu: novalim

Ak máte chuť si zamaškrtiť, ste na správnej adrese.* Upečte si sladký chlebík bez lepku plný banánov, čučoriedok a s pridaním pšena. Osladili sme ho len javorovým sirupom, ktorý mu dodal na karamelovej vôni a chuti. Naša zmes Promix PK vám zaručí, že jeho príprava bude veľmi jednoduchá. Výborne sa hodí na raňajky, na desiatu deťom do školy alebo ako poobedný koláčik ku kávičke. Neváhajte a pustite sa do pečenia.

8-10
porcií
75 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. 1 šálka = 250 ml. Roztlačené banány zmiešame spolu s javorovým sirupom, vanilkovým extraktom a mandľovým (prípadne kokosovým) mliekom.
  2. V inej mise spolu premiešame suché prísady - preosiatu bezlepkovú múku Promix PK, pšenovú múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Miešame, kým nezmiznú všetky hrudky.
  3. Suchú zmes teraz nasypeme k banánovej a dôkladne, ale jemne gumenou varechou všetko spolu vypracujeme na hladké cesto. Napokon pridáme aj umyté, dobre osušené čučoriedky a jemne ich primiešame do cesta.
  4. Cesto vylejeme do formy na biskupský chlebík, ktorý sme vystlali paierom na pečenie. Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 180 °C a pečieme 50-60 minút. Na konci pečenia urobíme test špajlou - ak vyjde suchá a čistá z koláča, je hotový. Pred krájaním necháme chlebík vychladnúť a môžeme posypať kokosovým práškom (prípadne práškovým cukrom).