Bezlepkový banánový chlebík
Bezlepkový chlebík so pšenom a s čučoriedkami
Autor receptu: novalim
Ak máte chuť si zamaškrtiť, ste na správnej adrese.* Upečte si sladký chlebík bez lepku plný banánov, čučoriedok a s pridaním
pšena. Osladili sme ho len javorovým sirupom, ktorý mu dodal na karamelovej vôni a chuti. Naša zmes Promix PK vám zaručí,
že jeho príprava bude veľmi jednoduchá. Výborne sa hodí na raňajky, na desiatu deťom do školy alebo ako poobedný koláčik
ku kávičke. Neváhajte a pustite sa do pečenia.
8-10 porcií |
75 minút príprava |
50-60 minút na 180 °C |
Postup
- 1 šálka = 250 ml. Roztlačené banány zmiešame spolu s javorovým sirupom, vanilkovým extraktom a mandľovým (prípadne kokosovým) mliekom.
- V inej mise spolu premiešame suché prísady - preosiatu bezlepkovú múku Promix PK, pšenovú múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Miešame, kým nezmiznú všetky hrudky.
- Suchú zmes teraz nasypeme k banánovej a dôkladne, ale jemne gumenou varechou všetko spolu vypracujeme na hladké cesto. Napokon pridáme aj umyté, dobre osušené čučoriedky a jemne ich primiešame do cesta.
- Cesto vylejeme do formy na biskupský chlebík, ktorý sme vystlali paierom na pečenie. Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 180 °C a pečieme 50-60 minút. Na konci pečenia urobíme test špajlou - ak vyjde suchá a čistá z koláča, je hotový. Pred krájaním necháme chlebík vychladnúť a môžeme posypať kokosovým práškom (prípadne práškovým cukrom).