Bezlepkový koláč
Bezlepkový amarantový koláč s orechami
Autor receptu: novalim
Skvelý koláčik, ktorý musíte vyskúšať. Amarantová múka je súčasťou aj Novalim sortimentu. Môžete si z nej upiecť napríklad tento šikovný, rýchly a najmä veľmi chutný koláč.
30 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv zmiešame v mise všetky suché prísady, potom do nich pridáme kávu, olej, vajcia, vanilku a mixérom vymiešame na hladké, polotekuté cesto. Odložíme si bokom zopár orechov na ozdobu, ostatné nasekáme a zamiešame ich do cesta.
- Cesto nalejeme do vymastenej a amarantovou múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 20 cm a pečieme na 180 stupňoch 30-40 minút. Po dopečení necháme riadne vychladnúť a pred podávaním dozdobíme krémom a vlašskými orechami.