Bezlepkové vanilkové venčeky
Foto: potravinarskavyrobaliana
príprava
Postup
-
1
Maslo, soľ a vodu necháme zovrieť. Za stáleho miešania pridáme Cake mix Liana a na miernom ohni varíme až kým nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na steny nádoby.
- 2
Do vychladnutej zmesi zašľaháme po jednom vajcia. Naplníme zdobiace cukrárske vrecko a tvarujeme na plech kolieska (každé koliesko obídeme dvakrát).
- 3
Pečieme pri 200 °C 7-10 minút. Následne teplotu znížime na 160 °C a dopečieme ešte 5-8 minút (mierne dozlatista).
- 4
Počas pečenia rúru neotvárame, aby venčeky neklesli. Upečené necháme poriadne vychladnúť.
- 5
Medzitým uvaríme krém a necháme vychladnúť. Horúci krém môžeme potrieť kockou masla, aby sa na povrchu nevytvorila kôrka.
- 6
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Po lyžiciach pridáme vychladnutý krém. Zdobiacim vreckom naplníme rozrezané venčeky. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
Tiež venčeky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu