Bezlepkové venčeky
Bezlepkové venčeky

Bezlepkové vanilkové venčeky

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 22. decembra 2019. Komerčný recept.
90 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
120 g
100 g
100 ml
3 ks
Krém:
600 ml
2 bal.
100 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo, soľ a vodu necháme zovrieť. Za stáleho miešania pridáme Cake mix Liana a na miernom ohni varíme až kým nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na steny nádoby.

  2. 2

    Do vychladnutej zmesi zašľaháme po jednom vajcia. Naplníme zdobiace cukrárske vrecko a tvarujeme na plech kolieska (každé koliesko obídeme dvakrát).

  3. 3

    Pečieme pri 200 °C 7-10 minút. Následne teplotu znížime na 160 °C a dopečieme ešte 5-8 minút (mierne dozlatista).

  4. 4

    Počas pečenia rúru neotvárame, aby venčeky neklesli. Upečené necháme poriadne vychladnúť.

  5. 5

    Medzitým uvaríme krém a necháme vychladnúť. Horúci krém môžeme potrieť kockou masla, aby sa na povrchu nevytvorila kôrka.

  6. 6

    Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Po lyžiciach pridáme vychladnutý krém. Zdobiacim vreckom naplníme rozrezané venčeky. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu