Bezlepkové venčeky

Bezlepkové vanilkové venčeky

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Maslo, soľ a vodu necháme zovrieť. Za stáleho miešania pridáme Cake mix Liana a na miernom ohni varíme až kým nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na steny nádoby.
  2. Do vychladnutej zmesi zašľaháme po jednom vajcia. Naplníme zdobiace cukrárske vrecko a tvarujeme na plech kolieska (každé koliesko obídeme dvakrát).
  3. Pečieme pri 200 °C 7-10 minút. Následne teplotu znížime na 160 °C a dopečieme ešte 5-8 minút (mierne dozlatista).
  4. Počas pečenia rúru neotvárame, aby venčeky neklesli. Upečené necháme poriadne vychladnúť.
  5. Medzitým uvaríme krém a necháme vychladnúť. Horúci krém môžeme potrieť kockou masla, aby sa na povrchu nevytvorila kôrka.
  6. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Po lyžiciach pridáme vychladnutý krém. Zdobiacim vreckom naplníme rozrezané venčeky. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.