Bezlepkové tvarohové pagáčiky

Bezlepkové tvarohové pagáčiky bez kysnutia

Autor receptu: novalim

K posedeniu s rodinou či priateľmi sa vždy hodí nejaké občerstvenie. A ak nemáte čas na dlhé prípravy, vyskúšajte náš rýchly recept na tvarohové pagáčiky bez lepku.* Žiadne prekladanie cesta a dlhé kysnutie. Tieto chutné slané koláčiky sú hotové raz- dva. Tvaroh im dodá vláčnosť a zároveň aj vrstvenie ako pri kysnutom ceste. Už len dobré víno a pohostenie je na stole.

20 ks
porcií
40 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame spolu vo väčšej mise a hnetačom vypracujeme hladké cesto. Preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku a ručne ešte premiesime. Posypeme trochou múky a vyvaľkáme na hrúbku 2,5 - 3 cm.
  2. Kolieskom s priemerom približne 5 cm vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme postrúhaným syrom. Plech dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme do zlatista 20 - 25 minút. Počas pečenia aspoň dvakrát pofŕkame vodou.