Bezlepkové tortilly
Autor receptu: mirkajan
Keď sa rozhodnete urobiť na obed quesadillu a v Kauflande nemajú bezlepkové tortilly...Recept som našla na
internete, "vylepšila" som ho o pohánkovú múku. S cestom sa kupodivu veľmi dobre pracuje, netvrdím, že sa
nedrobí, ale omnoho menej ako iné bezlepkové cestá. Z tohto množstva cesta mi vyšlo 7 tortíl, tie čo sa nezjedli,
som zabalila do potravinovej fólie a odložila do mrazáku - túto radu som počula v jednej relácii od Jamieho Olivera,
tak uvidíme, či to bude fungovať.
7 porcií |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- V mise zmiešame oba druhy múky so soľou.
- V hrnci necháme zovrieť vodu a rozpustíme v nej maslo. Vodu s maslom nalejeme k múke a premiešame dobre vidličkou. Necháme vychladnúť na takú teplotu, aby sa s cestou dalo pracovať rukami.
- Vychladnuté cesto dôkladne spracujeme na doske - nesmie sa lepiť, podľa potreby možno pridať múku, výsledné cesto má mať konzistenciu plastelíny.
- Cesto rozdelíme na kusy vo veľkosti golfovej loptičky, ktoré jednotlivo rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1 mm a opečieme na suchej panvici z oboch strán. Po opečení som ich dávala na seba na tanier a keď som dopiekla poslednú, prikryla som ich potravinovou fóliou dovtedy, kým som ich nešla plniť.