Bezlepkové tortilly

Autor receptu: mirkajan

Keď sa rozhodnete urobiť na obed quesadillu a v Kauflande nemajú bezlepkové tortilly...Recept som našla na internete, "vylepšila" som ho o pohánkovú múku. S cestom sa kupodivu veľmi dobre pracuje, netvrdím, že sa nedrobí, ale omnoho menej ako iné bezlepkové cestá. Z tohto množstva cesta mi vyšlo 7 tortíl, tie čo sa nezjedli, som zabalila do potravinovej fólie a odložila do mrazáku - túto radu som počula v jednej relácii od Jamieho Olivera, tak uvidíme, či to bude fungovať.

7
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V mise zmiešame oba druhy múky so soľou.
  2. V hrnci necháme zovrieť vodu a rozpustíme v nej maslo. Vodu s maslom nalejeme k múke a premiešame dobre vidličkou. Necháme vychladnúť na takú teplotu, aby sa s cestou dalo pracovať rukami.
  3. Vychladnuté cesto dôkladne spracujeme na doske - nesmie sa lepiť, podľa potreby možno pridať múku, výsledné cesto má mať konzistenciu plastelíny.
  4. Cesto rozdelíme na kusy vo veľkosti golfovej loptičky, ktoré jednotlivo rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1 mm a opečieme na suchej panvici z oboch strán. Po opečení som ich dávala na seba na tanier a keď som dopiekla poslednú, prikryla som ich potravinovou fóliou dovtedy, kým som ich nešla plniť.