Pudingový zákusok

Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Stočené pudingáče sú výborné a vyzerajú veľmi pekne, sú vhodné na každú oslavu.

16
porcií
120 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, droždia a 1 PL cukru urobíme kvások. Do robota dáme múku, olej, žĺtky a nakoniec kvások. Vymiešame (asi 10 minút) na hladké cesto, ktoré preložíme do misky "kysky".
  2. Necháme kysnúť 60 minút.
  3. Kým cesto kysne, uvaríme si puding z mlieka, práškového a vanilkového cukru a pudingového prášku.
  4. Puding dáme vychladnúť.
  5. Maslo rozšľaháme a pridávame za stáleho šľahania vychladnutý puding.
  6. Vykysnuté cesto preložíme na dosku, spracujeme, aby sa dalo dobre tvarovať.
  7. Cesto rozdelíme na 16 dielov.
  8. Každý diel vyšúľame na dĺžku 20 cm.
  9. Šúľok preložíme na polovicu...
  10. ...a stočíme, konce zahneme dole.
  11. Uložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom.
  12. 10 minut necháme podkysnúť a dáme piecť na 200 °C asi 15 minút.
  13. Upečené necháme vychladnúť a prekrojíme.
  14. Do sáčku s ozdobným špicom dáme plnku a nastriekame na spodnú polovicu koláča a zakryjeme druhou, vrchnou, polovicou. Naplnené koláče dáme schladiť.
  15. Nakoniec pocukrujeme a môžeme si pochutiť :-)