Pudingový zákusok
Bezlepkové stočené pudingáče (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Stočené pudingáče sú výborné a vyzerajú veľmi pekne, sú vhodné na každú oslavu.
16 porcií |
120 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Z mlieka, droždia a 1 PL cukru urobíme kvások.
Do robota dáme múku, olej, žĺtky a nakoniec kvások. Vymiešame (asi 10 minút) na hladké cesto, ktoré preložíme do misky "kysky".
- Necháme kysnúť 60 minút.
- Kým cesto kysne, uvaríme si puding z mlieka, práškového a vanilkového cukru a pudingového prášku.
- Puding dáme vychladnúť.
- Maslo rozšľaháme a pridávame za stáleho šľahania vychladnutý puding.
- Vykysnuté cesto preložíme na dosku, spracujeme, aby sa dalo dobre tvarovať.
- Cesto rozdelíme na 16 dielov.
- Každý diel vyšúľame na dĺžku 20 cm.
- Šúľok preložíme na polovicu...
- ...a stočíme, konce zahneme dole.
- Uložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom.
- 10 minut necháme podkysnúť a dáme piecť na 200 °C asi 15 minút.
- Upečené necháme vychladnúť a prekrojíme.
- Do sáčku s ozdobným špicom dáme plnku a nastriekame na spodnú polovicu koláča a zakryjeme druhou, vrchnou, polovicou. Naplnené koláče dáme schladiť.
- Nakoniec pocukrujeme a môžeme si pochutiť :-)