Bezlepkové syrové krekry
Bezlepkové parmezánové krekry
Autor receptu: novalim
40 porcií |
20 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup- Mäkké maslo, parmezán, mandľovú múku premiešame v miske lyžicou, pridáme vajcia a zamiešame. Prisypeme ryžovú múku a Promix UNI, soľ a rukou premiesime do kompaktného, mäkkého a trochu lepkavého cesta.
- Cesto naplníme do striekačky na koláčiky, rovnako dobre nám poslúži zdobiace vrecko s hviezdicovitou špičkou.
Na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame malé hviezdičky a do stredu každej dáme oriešok.
- Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 15-20 minút do zlatohneda.
- Namiesto hviezdičiek môžeme cesto vytvarovať do guličiek, tie kladieme na plech, palcom vtlačíme do stredu priehlbinu a do tej dáme napríklad rajčinovú sugo omáčku s oreganom a bazalkou.
|