Bezlepkové odpaľované koláčiky
Bezlepkové odpaľované koláčiky

Bezlepkové odpaľované koláčiky s plnkou z bielej čokolády

novalim - fotkanovalim, 10. apríla 2019
Bezlepkové odpaľované koláčiky s plnkou z bielej čokolády
Foto: novalim
50
porcií
35 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g (alebo rastlinný tuk)
125 ml
1/2 ČL
30 g (alebo tapiokový)
100 g
4 ks
1 ČL (alebo guarová)
Na plnku:
200 g
150 ml
z bio pomaranča
Na polevu:
200 g
z 1 ks
1 ks
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme základ na plnku. Smotanu dáme do hrnca, pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a necháme ju zovrieť. Odstavíme, vriacou smotanou zalejeme nalámanú bielu čokoládu a rozmiešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme úplne vychladnúť, potom dáme do chladničky aspoň na hodinu.

  2. 2

    Na koláčiky v hrnci roztopíme maslo v mlieku a vode. Pridáme soľ a pomiešame.

  3. 3

    Prisypeme preosiatu zmes ryžovej múky, zemiakového škrobu a xantánovej alebo guarovej gumy a varechou veľmi rýchlo miešame, až sa nám sformuje lepkavá guľa cesta. Vtedy odstavíme hrniec zo zdroja tepla. Necháme aspoň 10 minút chladnúť.

  4. 4

    Cesto preložíme do misky a po jednom zašľahávame varechou vajcia, až kým nie sú rovnomerne vmiešané a masa cesta je pekne lesklá. Cesto zostane polotekuté, keď ho nastriekate pomocou vrecúška, malo by si držať tvar.

  5. 5

    Hotové cesto nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie v tvare okúhlych piškôt (priemer asi 2-3 cm) a necháme medzi nimi miesto, lebo sa počas pečenia nafúknu.

  6. 6

    Pečieme najprv 10 minút pri 180 stupňoch, potom pootvoríme dvere rúry a strčíme do nich varechu a pri pootvorenej rúre pečieme ešte ďalších 20 minút.

  7. 7

    Hotové koláčiky necháme vychladnúť. Základ na plnku vyberieme z chladničky a šľahačom ju vyšľaháme do tuhého krému.

  8. 8

    Vychladnuté koláčiky pomocou tenkej špičky a zdobiaceho vrecka plníme plnkou. Plnku vstrekneme cez malú dierku na povrchu koláčika do jeho vnútra.

  9. 9

    Všetky prísady na polevu šľaháme mixérom na vysokých obrátkach, kým sa nespraví lesklá, hladká, polotuhá poleva. Polevu nanesieme na povrch koláčikov tak, aby sme zakryli dierku na plnku. Posypeme postrúhanou pomarančovou kôrou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia