Bezlepkové Muffiny

monciqamonciqa - fotkamonciqamonciqa, 17. februára 2012

Tento receptík som si sama namiešala z rôznych receptov, ktoré som našla na inernete a prispôsobila ingrediencie priateľovi, ktorý je celiatik. Muffinky su výborné, Zobraziť celý popisTento receptík som si sama namiešala z rôznych receptov, ktoré som našla na inernete a prispôsobila ingrediencie priateľovi, ktorý je celiatik. Muffinky su výborné, nadýchané a do pol hodinky hotové :)

12
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

160 g
1 ks
129 g
100 g
1/2
1/2
1/2 lyžičky
2 ks
3-5 PL  alebo jogurt




Postup

  1. 1

    Zmiešame si najprv všetky tekuté ingrediencie : vajíčka s cukrom + vanilk. cukor + roztopené maslo. Osobitne si zmiešame múku, zlatý klas,soľ,PDP a sodu bikarbónu.

  2. 2

    Zľahka zmiešame dohromady, najlepšie rukou. Netreba miešať príliš dlho. Zmes by nemala byť ani riedka,ani hustá, taká lepklavá.

  3. 3

    Naplníme košíčky- asi tak do polovice.Do stredu vtlačíme väčší kúsok čokolády alebo nutely,prípadne nejaké ovocie - višna v rume je super ;). Vrch posypeme menšími kúskami čokolády a nasekanými orechami. Dobrú chuť :)

    Bezlepkové Muffiny - obrázok 3

Diskusia k receptu

sonulienka
Súú nádherné aj dcéra má celiakiu a mám múku Promix uni tú si použila? Upiekla by som ich vyzerajú nádherne a určite boli aj dobré.
3sandra3
aj ja využijem tieto muffínky,,, vyzerajú veľmi chutne
elisticka
pekne muffinky.-)) ktora promix muka to je jedno?ale moze byt aj MIXC...
bejgi
krásne mafinky a aj ja xem takú peknú piecku :)))
mtsl
Ktorý prášok do pečiva neobsahuje lepok? Všetky čo som do teraz mala v ruke mali upozornenie že tam lepok je. dokonca aj vanilkový cukor.
zuzu2
oetker neobsahuje lepok:) aj ja vyskusam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia