Bezlepkové moravské koláče

Bezlepkové moravské koláče

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Známe moravské koláče, ktoré sú obľúbené pri akejkoľvek príležitosti.

Suroviny

Postup

  1. Kvások: Do 100 ml vlažnej vody alebo mlieka pridáme trochu cukru a rozdrobené droždie. Necháme cca 10 minút napeniť.
  2. Bakery mix, cukor, roztopené maslo a vajce dáme do misy. Prilejeme kvások z droždia a mixérom vypracujeme jemné cesto. 5 minút necháme odležať a potom urobíme lyžicou kôpky cesta (cca 23 g).
  3. Naolejujeme ruky a tvarujeme guľky. Uložíme na naolejovaný plech. Pod fóliou necháme kysnúť 40 minút.
  4. V strede cesta zatlačíme pohárikom, aby sme dosiahli jamku. Okraje potrieme žĺtkom. Moravské koláče naplníme tvarohovou plnkou a 1 lyžičkou slivkového lekváru. Nakoniec posypeme mrveničkou. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút (dozlatista).
  5. Mrveničku pripravíme jednoduchým postupom - v miske spracujeme maslo, cukor a Bakery mix na sypkú zmes.