Bezlepkové lokše
Bezlepkové lokše

Bezlepkové lokše s makom a so slivkovým lekvárom

novalim - fotkanovalim, 22. marca 2023. Komerčný recept.
Bezlepkové lokše s makom a so slivkovým lekvárom
Foto: novalim

Ako sa vraví - domáce sú domáce. Aj lokše. Chcete mať aj vy možnosť pripraviť si zemiakové domáce lokše a bez lepku? Máme pre Zobraziť celý popisAko sa vraví - domáce sú domáce. Aj lokše. Chcete mať aj vy možnosť pripraviť si zemiakové domáce lokše a bez lepku? Máme pre vás riešenie. Naša nová zmes na bezgluténové lokše v prášku vám to umožní. Stačí pridať vodu, zmiešať a môžete vaľkať. Jednoduchá príprava a zemiaková chuť vás ihneď očaria. Fantázii pri plnení lokší sa medze nekladú. My sme ich naplnili klasikou - makom a slivkovým lekvárom.
Zdroj: www.novalim.sk

10
porcií
45-50 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
trochu (na pomúčenie dosky)
200 g mletý
50 g (+ na poprášenie)




Postup

  1. 1

    Do väčšej misy vsypeme zmes na bezlepkové lokše. Postupujeme podľa návodu na obale a pridáme vodu. Najprv v mise vareškou premiešame a keď je cesto už kompaktné, prenesieme ho na pomúčenú pracovnú dosku. Pokračujeme v ručnom miesení, až kým vznikne hladké, na povrchu nelepivé cesto.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 10 rovnakých dielov a z každého vytvarujeme malý bochník. Postupne každý zvlášť rozvaľkáme na približný tvar kruhu s priemerom asi 20-25 cm. Na plytkej panvici rozpálime oheň, potom stiahneme teplotu a po jednej pomaly opekáme lokše dozlatista z každej strany, kým sa vytvoria bubliny. Panvicu opätovne potierame troškou oleja pred každou ďalšou lokšou. Hotové lokše pofŕkame vlažnou vodou, aby si udržali vláčnosť.

  3. 3

    Pomletý mak zmiešame s cukrom. Ešte teplé lokše natierame najprv slivkovým lekvárom, posypeme makom a zrolujeme. Povrch môžeme ešte poprášiť opäť makom a cukrom.

Diskusia k receptu