Bezlepkové guľky
	        Bezlepkové krupicové guľky s pohánkou 
	        Autor receptu: novalim
	         
	        
	        Máme pre vás ešte jednu verziu bezlepkového sladkého jedla na leto. Bezlepkové krupicové guľky s pohánkou, ktoré sme naservírovali s tvarohom a orechami. Chutné, výživné a ovocné jedlo, ktoré bude chutiť malým aj veľkým. Recept je veľmi jednoduchý, vyskúšate?
| 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	7 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Krupicu nasypeme do hrnca a zalejeme mliekom. Za stáleho miešania varíme, až kým sa nevytvorí hustá kaša. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. Potom do kaše vmiešame vajce, cukor, štipku soli a pohánkovú múku, prípadne aj škoricu. Vypracujeme hladké cesto. 
 - Do misky nasypeme krupicu (cesto je lepkavé, krupica zabráni tomu, aby sa nám lepilo na ruky). Lyžicou odoberáme z cesta väčšie kúsky a obalíme ich krupicou. Do každého kúska vtlačíme čerešňu, zabalíme a vytvarujeme guľku.
 - Guľky varíme vo veľkom hrnci v osolenej vriacej vode asi 7 minút. Potom ich vyberieme sitkom alebo dierovanou varechou. Podávame posypané tvarohom, orechmi a cukrom a poliate rozpusteným maslom.