Bezlepkové guľky

Bezlepkové krupicové guľky s pohánkou

Autor receptu: novalim

Máme pre vás ešte jednu verziu bezlepkového sladkého jedla na leto. Bezlepkové krupicové guľky s pohánkou, ktoré sme naservírovali s tvarohom a orechami. Chutné, výživné a ovocné jedlo, ktoré bude chutiť malým aj veľkým. Recept je veľmi jednoduchý, vyskúšate?

40 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Krupicu nasypeme do hrnca a zalejeme mliekom. Za stáleho miešania varíme, až kým sa nevytvorí hustá kaša. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. Potom do kaše vmiešame vajce, cukor, štipku soli a pohánkovú múku, prípadne aj škoricu. Vypracujeme hladké cesto.
  2. Do misky nasypeme krupicu (cesto je lepkavé, krupica zabráni tomu, aby sa nám lepilo na ruky). Lyžicou odoberáme z cesta väčšie kúsky a obalíme ich krupicou. Do každého kúska vtlačíme čerešňu, zabalíme a vytvarujeme guľku.
  3. Guľky varíme vo veľkom hrnci v osolenej vriacej vode asi 7 minút. Potom ich vyberieme sitkom alebo dierovanou varechou. Podávame posypané tvarohom, orechmi a cukrom a poliate rozpusteným maslom.