Ovocné guľky
Ovocné guľky

Bezlepkové krupicové guľky s ovocím fotorecept

novalim - fotkanovalim, 26. augusta 2021. Komerčný recept.
Bezlepkové krupicové guľky s ovocím (fotorecept)
Foto: novalim

V rámci našej výzvy RECEPT NA ŽELANIE ste si vyžiadali recept na bezlepkové krupicové guľky s ovocím. Toto obľúbené letné jedlo sa istotne pripravuje v každej slovenskej domácnosti aspoň raz za sezónu. Jahodové, slivkové, marhuľové… bezlepkové guľky od výmyslu sveta. Hotové za menej ako pol hodinu.
Zdroj: www.novalim.sk

12 ks
porcií
30 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 ks
500 g
4 PL
12 ks
 roztopené
Na jahodovú omáčku:
300 g
2 PL
1 PL
Na ozdobu:
 čerstvá (lístky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na cesto si v mise zmiešame bezlepkovú krupicu Novalim, cukor, tvaroh a vajcia.

    Bezlepkové krupicové guľky s ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme hladké lepivé cesto.

    Bezlepkové krupicové guľky s ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom odoberáme po kúskoch z cesta, do ktorého vložíme celú jahodu a zabalíme do guľky. Ak sa nám cesto príliš lepí, prisypeme ešte trochu krupice.

    Bezlepkové krupicové guľky s ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Týmto spôsobom pripravíme guľky z celého cesta.

    Bezlepkové krupicové guľky s ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas prípravy guliek dáme do veľkého hrnca zovrieť vodu s troškou soli. Hotové guľky varíme vo vriacej jemne osolenej vode asi 5 minút, až kým vyplávajú na povrch. Pomocou dierkovanej varechy ich vyberieme z vody, krátko necháme odkvapkať a potom ich kladieme na plech zľahka potretý olejom. Uvarené bezlepkové krupicové guľky prelejeme roztopeným maslom.

    Bezlepkové krupicové guľky s ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Jahodovú omáčku pripravíme z očistených a na polovice nakrájaných jahôd, ktoré krátko povaríme s cukrom a citrónovou šťavou.

    Bezlepkové krupicové guľky s ovocím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krupicové guľky podávame ozdobené drobným ovocím a lístkami mäty. Servírujeme ich ako hlavné sladké jedlo alebo ako chutný ovocný dezert. Krupicové guľky môžeme po uvarení aj zmraziť a vybrať z mrazničky neskôr, keď sa nám nebude chcieť variť.

    Bezlepkové krupicové guľky s ovocím (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha