Karamelové sušienky
Karamelové sušienky

Bezlepkové karamelovo-škoricové sušienky videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 7. augusta 2022
12-15 minút
na 180 °C

Videopostup

Suroviny

Karamel:
60 ml
125 g
60 ml
40 g
podľa chuti
1-1,5 KL
Sušienky:
 vychladnutý
75 g
75 g
20 g zmäknuté
Na podsypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karamel: Vodu s cukrom zohrievame na vyššej teplote. Keď cukor začne karamelizovať, teplotu znížime na polovicu. Karamel odstavíme po dosiahnutí požadovanej farby. Pomaly prilejeme smotanu na šľahanie. Zohrievame na nízkej teplote, aby sa rozpustili hrudky. Pridáme maslo, soľ a škoricu. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Sušienky: Ručne spracujeme Cake mix, Universal mix, maslo a vychladnutý karamel. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chladničke.

  3. 3

    Vyvaľkáme na ryžovou múkou vysypanej podložke. Pokrájame na obdĺžniky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo teflónovou podložkou na pečenie.

  4. 4

    Sušienky ozdobíme pomocou pečiatky na sušienky. Pečieme cca 12-15 minút pri 180 °C.

  5. 5

    Z plechu odstraňujeme až vychladnuté sušienky.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Drobné pečivo, Pečené, Bezlepková diéta

Diskusia k receptu