Kapustové koláče

Bezlepkové kapustníky (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich mojim bezlepkáčom a sú vynikajúce.

8
porcií
180 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Nastrúhame kapustu.
  2. Nastrúhanú kapustu dusíme na oleji približne 25minút za stáleho miešania, okoreníme a necháme vychladnúť.
  3. Urobíme kvások z mlieka, droždia a cukru, do misky si dáme múku, soľ, olej, vajce a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto mixérom alebo ručne varechou a necháme vykysnúť asi 40 minút v miske kyske alebo 1 hodinu pod fóliou. Potom si cesto rozdelíme na 8 častí a z plnky si urobíme guľky a položíme do stredu každej placky.
  4. Cesto uzatvoríme a položíme spojom nadol a rukou roztlačíme na placku vo vyške asi 2 cm.
  5. Popicháme vidličkou a zakryjeme foliou a necháme ešte kysnúť 45 minút.
  6. Preložíme na naolejovaný plech a tiež potrieme olejom aj kapustníky.
  7. Dáme piecť na 200 stupňov asi 30 minút až sú krásne upečené a znova ich ešte horúce potrieme olejom.
  8. A môžeme konzumovať dobrú chuť !