Kapustové koláče
Bezlepkové kapustníky (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich
mojim bezlepkáčom a sú vynikajúce.
8 porcií |
180 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Nastrúhame kapustu.
- Nastrúhanú kapustu dusíme na oleji približne 25minút za stáleho miešania, okoreníme a necháme vychladnúť.
- Urobíme kvások z mlieka, droždia a cukru, do misky si dáme múku, soľ, olej, vajce a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto mixérom alebo ručne varechou a necháme vykysnúť asi 40 minút v miske kyske alebo 1 hodinu pod fóliou. Potom si cesto rozdelíme na 8 častí a z plnky si urobíme guľky a položíme do stredu každej placky.
- Cesto uzatvoríme a položíme spojom nadol a rukou roztlačíme na placku vo vyške asi 2 cm.
- Popicháme vidličkou a zakryjeme foliou a necháme ešte kysnúť 45 minút.
- Preložíme na naolejovaný plech a tiež potrieme olejom aj kapustníky.
- Dáme piecť na 200 stupňov asi 30 minút až sú krásne upečené a znova ich ešte horúce potrieme olejom.
- A môžeme konzumovať dobrú chuť !