Bezlepkové dukátové buchtičky

Bezlepkové dukátové buchtičky

Autor receptu: 29angella29

Tento recept som našla na Korzar.sme.sk. Je tam napísaná bezlepková múka, ja som použila Schär Gluten Free Mix It Universal. Ale vydarili sa na prvýkrát.

60 minút
príprava
15-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V mise zmiešame múku, sušené droždie a cukor.
  2. K múčnej zmesi potom pridáme vlažné mlieko a rozpustené maslo. Vymiešame hladké cesto.
  3. Cesto zakryjeme a necháme kysnúť približne 45 minút na teplom mieste.
  4. Z vykysnutého cesta odoberáme kúsky a ukladáme ich vedľa seba na plech, ktorý predtým natrieme maslom alebo olejom. Prípadne cesto rozvaľkáme, položíme na vymastený plech a tam ho pokrájame na malé kocky.
  5. Nachystané buchtičky na plechu potrieme olejom a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Pečieme dozlatista 15-30 minút podľa rúry.
  6. K buchtičkám pripravíme krém alebo vanilkový bezlepkový puding. To už je na vás, čo vám chuti najviac. Dobrú chuť.