Bezlepkové dukátové buchtičky
Bezlepkové dukátové buchtičky
Autor receptu: 29angella29
Tento recept som našla na
Korzar.sme.sk. Je tam napísaná
bezlepková múka, ja som
použila Schär Gluten Free Mix It
Universal. Ale vydarili sa na prvýkrát.
60 minút príprava |
15-30 minút na 180 °C |
Postup
- V mise zmiešame múku, sušené droždie a cukor.
- K múčnej zmesi potom pridáme vlažné mlieko a rozpustené maslo. Vymiešame hladké cesto.
- Cesto zakryjeme a necháme kysnúť približne 45 minút na teplom mieste.
- Z vykysnutého cesta odoberáme kúsky a ukladáme ich vedľa seba na plech, ktorý predtým natrieme maslom alebo olejom. Prípadne cesto rozvaľkáme, položíme na vymastený plech a tam ho pokrájame na malé kocky.
- Nachystané buchtičky na plechu potrieme olejom a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Pečieme dozlatista 15-30 minút podľa rúry.
- K buchtičkám pripravíme krém alebo vanilkový bezlepkový puding. To už je na vás, čo vám chuti najviac. Dobrú chuť.