Bezlepkové dúhové muffiny
Foto: potravinarskavyrobaliana
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
230 g |
|
160 g |
|
4 ks |
|
100 ml vlažná |
|
100 ml |
|
Krém (3x): | |
50 g (podľa svojej chuti, www.lianasro.sk) |
|
250 ml |
|
70 ml |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Muffiny: Vyšľaháme bielky, postupne pridávame cukor, následne po jednom žĺtky, vlažnú vodu a olej. Na záver ručne vmiešame Cake mix Liana.
- 2
Podľa chutí a preferencií môžeme do cesta pridať kúsky čokolády, hrozienka, drvené orechy a štipku soli na zvýraznenie chutí. Cesto nalejeme do papierových košíčkov uložených vo forme na pečenie muffinov. Rátame s tým, že muffiny narastú, preto košíčky neplníme doplna.
- 3
Krém: Stužovač rozmiešame vo vode a vyšľaháme s mierne predšľahanou rastlinnou šľahačkou do požadovanej konzistencie. V prípade, že sa nám zdá krém príliš hustý, môžeme pridať mlieko a znova prešľahať. Takto pripravíme všetky 3 krémy s rôznou príchuťou. My sme použili stužovač vanilka, jahoda a mäta.
- 4
Na stôl rozprestrieme potravinovú fóliu, na ktorú lyžicou naložíme 3 pásy krému (z každej príchute). Fóliu zvinieme do valčeka a vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Zdobíme vychladnuté muffiny.
Tiež bezlepkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Muffiny sa pripravujú tak, že zmiešaš osve suché veci, osve mokré veci (vajcia, olej, mlieko... )
a potom to len krátko spolu zmiešaš. Žiadne šľahanie vajec, treba to miešať len toľko, aby sa suroviny spojili. Ja to obvykle zmiešam lyžicou, ktorou potom plním formičky.
vikendovepeceni.cz/2016/01/cupcakes-vs-muffiny/...