Bezlepkové muffiny
Bezlepkové muffiny

Bezlepkové dúhové muffiny

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 30. novembra 2020. Komerčný recept.
24
porcií
40 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
230 g
160 g
4 ks
100 ml vlažná
100 ml
Krém (3x):
50 g (podľa svojej chuti, www.lianasro.sk)
250 ml
70 ml
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Muffiny: Vyšľaháme bielky, postupne pridávame cukor, následne po jednom žĺtky, vlažnú vodu a olej. Na záver ručne vmiešame Cake mix Liana.

  2. 2

    Podľa chutí a preferencií môžeme do cesta pridať kúsky čokolády, hrozienka, drvené orechy a štipku soli na zvýraznenie chutí. Cesto nalejeme do papierových košíčkov uložených vo forme na pečenie muffinov. Rátame s tým, že muffiny narastú, preto košíčky neplníme doplna.

  3. 3

    Krém: Stužovač rozmiešame vo vode a vyšľaháme s mierne predšľahanou rastlinnou šľahačkou do požadovanej konzistencie. V prípade, že sa nám zdá krém príliš hustý, môžeme pridať mlieko a znova prešľahať. Takto pripravíme všetky 3 krémy s rôznou príchuťou. My sme použili stužovač vanilka, jahoda a mäta.

  4. 4

    Na stôl rozprestrieme potravinovú fóliu, na ktorú lyžicou naložíme 3 pásy krému (z každej príchute). Fóliu zvinieme do valčeka a vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Zdobíme vychladnuté muffiny.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@evanaaa (30.11.2020 18:49)
Muffiny sa pripravujú tak, že zmiešaš osve suché veci, osve mokré veci (vajcia, olej, mlieko... )
a potom to len krátko spolu zmiešaš. Žiadne šľahanie vajec, treba to miešať len toľko, aby sa suroviny spojili. Ja to obvykle zmiešam lyžicou, ktorou potom plním formičky.