Bezlepkové muffiny
Bezlepkové dúhové muffiny
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
24 porcií |
40 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Muffiny: Vyšľaháme bielky, postupne pridávame cukor, následne po jednom žĺtky, vlažnú vodu a olej. Na záver ručne vmiešame Cake mix Liana.
- Podľa chutí a preferencií môžeme do cesta pridať kúsky čokolády, hrozienka, drvené orechy a štipku soli na zvýraznenie chutí. Cesto nalejeme do papierových košíčkov uložených vo forme na pečenie muffinov. Rátame s tým, že muffiny narastú, preto košíčky neplníme doplna.
- Krém: Stužovač rozmiešame vo vode a vyšľaháme s mierne predšľahanou rastlinnou šľahačkou do požadovanej konzistencie. V prípade, že sa nám zdá krém príliš hustý, môžeme pridať mlieko a znova prešľahať. Takto pripravíme všetky 3 krémy s rôznou príchuťou. My sme použili stužovač vanilka, jahoda a mäta.
- Na stôl rozprestrieme potravinovú fóliu, na ktorú lyžicou naložíme 3 pásy krému (z každej príchute). Fóliu zvinieme do valčeka a vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Zdobíme vychladnuté muffiny.