Bezlepkové muffiny

Bezlepkové dúhové muffiny

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

24
porcií
40 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Muffiny: Vyšľaháme bielky, postupne pridávame cukor, následne po jednom žĺtky, vlažnú vodu a olej. Na záver ručne vmiešame Cake mix Liana.
  2. Podľa chutí a preferencií môžeme do cesta pridať kúsky čokolády, hrozienka, drvené orechy a štipku soli na zvýraznenie chutí. Cesto nalejeme do papierových košíčkov uložených vo forme na pečenie muffinov. Rátame s tým, že muffiny narastú, preto košíčky neplníme doplna.
  3. Krém: Stužovač rozmiešame vo vode a vyšľaháme s mierne predšľahanou rastlinnou šľahačkou do požadovanej konzistencie. V prípade, že sa nám zdá krém príliš hustý, môžeme pridať mlieko a znova prešľahať. Takto pripravíme všetky 3 krémy s rôznou príchuťou. My sme použili stužovač vanilka, jahoda a mäta.
  4. Na stôl rozprestrieme potravinovú fóliu, na ktorú lyžicou naložíme 3 pásy krému (z každej príchute). Fóliu zvinieme do valčeka a vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Zdobíme vychladnuté muffiny.