Bezlepkové cupcakes
Autor receptu: dora
Dajú sa použiť na Valentína alebo na hocijakú inú príležitosť i nepríležitosť. Sú
hutnejšie, nie ako bežné cupcakes,
ale mne, čo sa snažím stravovať zdravšie a som zvyknutá na iné chute a konzistencie, to
nevadí. Snáď si pochutnáte
aj vy.
23 porcií |
45 minút na 180 °C |
Postup
- V mise zmiešame múky, mlieko, sirup, orechy, škoricu a cviklu.
- Formičky vymastíme kokosovým olejom a lyžicou do nich vlievame polotuhé cesto. Pečieme 45 min. pri teplote 180 °C. Hotové cupcakes necháme vychladnúť a potom ich vyklopíme z formičiek alebo aj nie.
- Na plnku rozmixujeme najprv do hladkého krému cviklu s trochou mascarpone. Zmiešame so zbytkom surovín, naplníme vrecko so zdobiacou špičkou a zdobíme.

- Hotové cupcakes môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou alebo jej hoblinkami, prípadne rôznymi cukrárskymi ozdobami alebo čokoládovými bonbónikmi, taktiež opraženými a nasekanými orechmi.