Čokoládové muffiny

Bezlepkové čokoládové muffiny

Autor receptu: novalim

Aj z jednoduchého receptu môžete vykúzliť dezert lahodiaci chuťovým bunkám ale aj oku. Bezlepkové čokoládové muffiny, ozdobené francúzskym čokoládovým krémom zvaným "ganache" budú z taniera len tak miznúť.

24
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmes na bezlepkové muffiny NOVALIM vysypeme do misky, pridáme kakao a na kúsky nakrájanú horkú čokoládu a spolu premiešame.
  2. Podľa návodu na obale pridáme do muffinovej zmesi olej, vodu a vajce, metličkou vyšľaháme na polotekuté cesto a nalejeme ho do košíčkov na minimuffiny.
  3. Pečieme v rozohriatej rúre na 175 stupňoch asi pol hodinu. Upečené muffiny necháme vychladnúť.
  4. Na krém si privedieme do varu smotanu a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme v chladničke riadne vychladnúť.
  5. Vychladnutú zmes vymiešame mixérom, krém naplníme do zdobiaceho vrecka a zdobíme muffiny. Pred podávaním ich ešte okrášlime lístkom mäty.