Čokoládové muffiny
Bezlepkové čokoládové muffiny
Autor receptu: novalim
Aj z jednoduchého receptu môžete vykúzliť dezert lahodiaci chuťovým bunkám ale aj oku. Bezlepkové čokoládové muffiny, ozdobené
francúzskym čokoládovým krémom zvaným "ganache" budú z taniera len tak miznúť.
24 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 175 °C |
Postup
- Zmes na bezlepkové muffiny NOVALIM vysypeme do misky, pridáme kakao a na kúsky nakrájanú horkú čokoládu a spolu premiešame.
- Podľa návodu na obale pridáme do muffinovej zmesi olej, vodu a vajce, metličkou vyšľaháme na polotekuté cesto a nalejeme ho do košíčkov na minimuffiny.
- Pečieme v rozohriatej rúre na 175 stupňoch asi pol hodinu. Upečené muffiny necháme vychladnúť.
- Na krém si privedieme do varu smotanu a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme v chladničke riadne vychladnúť.
- Vychladnutú zmes vymiešame mixérom, krém naplníme do zdobiaceho vrecka a zdobíme muffiny. Pred podávaním ich ešte okrášlime lístkom mäty.